26 maart 2024

Heb jij je mening over het doen van wetenschappelijk onderzoek al gegeven?

Heb jij je mening over het doen van wetenschappelijk onderzoek al gegeven?

Mijn naam is Lotte van der Stap, derdejaars aios ouderengeneeskunde en bíjna gepromoveerd. Op 9 april verdedig ik mijn proefschrift “Multidimensional symptom management in palliative care. Exploring ways to support generalist clinicians across care settings.”

Momenteel doe ik een beleidsstage bij Verenso naar wetenschappelijk onderzoek door aios en specialisten ouderengeneeskunde. Tijdens het doen van onderzoek heb ik gemerkt hoe belangrijk het is dat artsen ook onderzoek doen. Je hebt als clinicus een andere blik op wetenschappelijk onderzoek dan onderzoekers die niet in de praktijk werken. Ook weet je beter welke onbeantwoorde vragen er in de praktijk leven. Door jouw kennis wordt wetenschappelijk onderzoek relevanter. Andersom neem je je wetenschappelijke blik en de vertaling van onderzoeksresultaten weer mee ‘terug’ naar de klinische praktijk. Je bent dus een verbindende factor. Daarom is het belangrijk dat er aios en specialisten ouderengeneeskunde zijn die onderzoek doen.

Verenso wil graag inzicht krijgen in hoe aios en specialisten ouderengeneeskunde geactiveerd en gefaciliteerd kunnen worden om wetenschappelijk onderzoek te (blijven) doen. Wat maakt dat je het niet wil? Wat maakt dat het niet lukt als je het juist wel zou willen? Of wat zorgt ervoor dat je naar tevredenheid onderzoek kan doen? We vragen daarom iedere aios en specialist ouderengeneeskunde om deze vragenlijst voor 29 maart in te vullen. Het invullen van de vragenlijst duurt 5 minuten.

Alvast hartelijk dank voor je deelname!

 

Naar nieuwsoverzicht