24 februari 2022

Kabinet neemt advies Gezondheidsraad tweede booster over

Kabinet neemt advies Gezondheidsraad tweede booster over

Het kabinet heeft vandaag besloten het advies van de Gezondheidsraad over de tweede booster over te nemen. Dit betekent onder andere dat 70-plussers en bewoners van verpleeghuizen een tweede booster kunnen krijgen.

Ook volwassenen met het syndroom van Down en volwassenen met een gecompromitteerd immuunsysteem komen in aanmerking voor een tweede booster. De tweede booster (de overheid spreekt over herhaalprik) kan drie maanden na de eerste boostervaccinatie of na doorgemaakte COVID-19 worden gegeven. Voor wat betreft de langdurige zorg wordt er morgen nog overlegd over de omschrijving van de precieze doelgroep.

De verwachting is dat begin volgende week de uitnodigingsbrieven en werkinstructies worden gepubliceerd door het RIVM. Dit betekent dat de mogelijkheid blijft om wekelijks op maandag vaccins te bestellen bij SNPG. Voor bewoners van de huisarts in de spikkellocaties is vaccineren door de GGD op locatie de hoofdlijn en is vaccineren door de medische dienst mogelijk op basis van vrijwilligheid en onder voorwaarden, waaronder medewerking van en in afstemming met de betreffende huisarts.

Meer informatie: Else Poot 

 

Naar nieuwsoverzicht