12 oktober 2021

Leren van Data in beeld

Verenso werkt al geruime tijd aan het project Eenheid van Taal, binnen het programma Leren van Data. Een onderdeel van het project Eenheid van Taal is het ontwikkelen van een minimale dataset voor specialisten ouderengeneeskunde. Het programma Leren van Data en de minimale dataset hebben we gevisualiseerd in deze infographic.

Minimale dataset

Doel van de minimale dataset is om patiëntgegevens in de verschillende EPD’s eenduidig vast te leggen, zonder de administratieve lasten te verhogen. Hierdoor wordt communicatie tussen zorgprofessionals makkelijker en krijgen we meer kennis over de behandeling van patiënten in verpleeghuizen. Daar wordt de ouderengeneeskunde en dus de patiënt beter van! Samen met verschillende specialisten ouderengeneeskunde werken we aan deze minimale dataset. Deze sluit aan op landelijke zorginformatiebouwstenen (zib’s) en op basissets die al eerder zijn ontwikkeld. Velen van u hebben daarnaast meegewerkt aan de laatste enquête over de minimale dataset. Dank daarvoor! Het resultaat ziet u straks terug in de eerste uitwerking van de minimale dataset. Deze verwachten we in december definitief vast te stellen.

Meer informatie?

Meer informatie over Leren van Data en Eenheid van Taal vindt u hier. Bent u specialist ouderengeneeskunde en wilt u meer informatie? Neem contact op met projectleider Sandra van Beek. Of kom naar de stand van Leren van Data op het Verenso-congres op 25 november a.s. Meld u hier aan voor het congres.

 

Naar nieuwsoverzicht