17 januari 2023

Masterclass medisch leiderschap specialisten ouderengeneeskunde 16 februari en 16 maart. Meld je nu aan!

Verenso organiseert in samenwerking met My-doc een digitale masterclass medisch leiderschap bestaande uit twee dagdelen. Deze masterclass richt zich op specialisten ouderengeneeskunde die zich op het gebied van medisch leiderschap verder willen ontwikkelen. Na deze praktijkgerichte masterclass heb je als specialist ouderengeneeskunde zeer relevante competenties uitgebreid en meer zicht op je eigen leiderschapsstijl. Kernbegrippen als persoonlijk leiderschap, positionering, profilering, managementtaal, communicatie met directie en bestuur, uitspreken, aanspreken en teamdynamiek staan hierbij centraal. 

Trainers van My-doc verzorgen deze geaccrediteerde masterclasses die een aantrekkelijke mix van theorie en praktijk, inspirerende praktijkvoorbeelden en ruimte voor eigen inbreng bieden. De vorm zorgt voor een wisselwerking tussen praktijk, theorie en toepassing. Per onderwerp is de opbouw als volgt: 

  • inleiding in het thema;
  • theoretische beschouwing: kennis en inzicht in het thema;
  • praktische beschouwing: theorie vertalen naar de praktijk van de specialist ouderengeneeskunde zodat deze handvatten krijgt voor de dagelijkse praktijk;
  • van kennis naar actie: oefenen met de praktische handvatten. 
Wanneer - inschrijving gesloten -

Dagdeel 1: Donderdag 16 februari 2023 
Dagdeel 2: Donderdag 16 maart 2023 
Tijd: 15.00-20.00 uur (inclusief pauze) 
Vorm: online via ZOOM, laptop noodzakelijk 
Kosten: voor leden van Verenso: € 422,67 incl. BTW en voor niet-leden: € 487,51 incl. BTW 


Beter grip op je vak 

Uitdagingen in de ouderenzorg als gevolg van bijvoorbeeld de dubbele vergrijzing en toenemende personeelstekorten leiden ertoe dat specialisten ouderengeneeskunde steeds meer worden uitgedaagd om leiderschap te tonen in een veranderend zorglandschap. Het is noodzakelijk om als specialist ouderengeneeskunde actief mee te denken over de organisatie van zorg binnen de zorgorganisatie. Dit geldt zeker niet alleen voor de eerste geneeskundigen of medisch managers, maar inspraak en zeggenschap zijn voor iedere specialist ouderengeneeskunde belangrijke thema’s. Een visie ontwikkelen vanuit eigen professionaliteit leidt namelijk tot cruciale invloed op de kwaliteit van zorg. Hiervoor is het van belang dat de specialist ouderengeneeskunde proactief en vanuit eigen kracht het gesprek aangaat met het bestuur, management en andere zorgdisciplines. 

Wil jij weten hoe een specialist ouderengeneeskunde deze masterclass vorig jaar heeft ervaren? Lees het hier: Medisch leiderschap: meer inzicht en slagkracht.

Trainers 

Ron Hameleers is specialist ouderengeneeskunde, jurist, docent en coach bij Radboudumc en daarnaast werkzaam als coach/adviseur bij My-doc. Hij ondersteunt medici bij het ontwikkelen van medisch leiderschap en managementvaardigheden. 

Bart van Lange is specialist ouderengeneeskunde en werkzaam bij My-doc. Hij werkt bij verschillende organisaties als specialist ouderengeneeskunde en ondersteunt de vakgroep in hun gewenste verandertraject.  

Joyce Kusters is werkzaam bij My-doc als adviseur en trainer. Ze werkt samen met teams en organisaties binnen de ouderengeneeskunde aan het vergroten van de professionele kracht. Vanuit deze rol kent ze de ervaringen binnen het werkveld. 

Overig 
  • De masterclass is geaccrediteerd voor  8 punten.
  • Het aantal deelnemers per masterclass is minimaal 12 en maximaal 16. 
  • Bij onvoldoende inschrijvingen gaat een masterclass niet door. 

Meer informatie: Elien Oosterwegel  

 

Naar nieuwsoverzicht