28 september 2021

Open consultatie nieuw ZonMw-programma Antimicrobiële resistentie

Open consultatie nieuw ZonMw-programma Antimicrobiële resistentie

Van 27 september tot en met 17 oktober voert Schuttelaar & Partners een open consultatie uit over een nieuw programma Antimicrobiële resistentie (AMR3) van ZonMw. Tijdens de open consultatie worden de aanbevelingen getoetst die in de stakeholderinterviews zijn opgehaald. Je kunt de vragenlijst hier vinden.

ZonMw heeft van het ministerie van VWS de opdracht gekregen een nieuw programma Antimicrobiële resistentie (AMR3) op te zetten. Dit programma moet vanaf volgend jaar gaan lopen en richt zich voornamelijk op het bevorderen van implementatie van toepasbare kennis op het gebied van AMR. In opdracht van ZonMw voert Schuttelaar & Partners een veldconsultatie uit ter voorbereiding op dit programma. Deze veldconsultatie bestaat uit stakeholderinterviews, een open consultatie, en een stakeholdersbijeenkomst. De stakeholdersinterviews hebben inmiddels plaatsgevonden waarbij namens Verenso input is gegeven door specialist ouderengeneeskunde Paul van Houten en beleidsadviseur Else Poot.

De stakeholdersbijeenkomst vindt plaats op 3 november 2021 van 13.00-17.30 uur in Utrecht. Het doel van de bijeenkomst is om de thema’s en doelen voor het programma AMR3 te prioriteren. Dit doen we met professionals uit verschillende vakgebieden. In een interactieve setting komen we tot de prioritering. Via de link naar de openstaande consultatie hierboven kun je je ook opgeven voor deze stakeholdersbijeenkomst. De uitkomsten van de interviews en de open consultatie vormen de basis voor deze bijeenkomst.

Meer informatie: Else Poot

Naar nieuwsoverzicht