7 maart 2024

Oproep voor LAD-congres 17 april

Congreslogo.png

De Landelijke vereniging van Artsen in Dienstverband (LAD) organiseert op woensdagmiddag 17 april het afsluitende congres in het kader van haar 75-jarig bestaan. Het podium is dit keer aan artsen die op een inspirerende manier laten zien hoe zij zelf de regie hebben genomen om iets te veranderen in de zorg én wat hen dat heeft gebracht. De LAD is nog op zoek naar een specialist ouderengeneeskunde die daar in een pitch van 12 minuten iets over wil vertellen.

De werkdruk in de zorg is hoog. Administratieve regeldruk staat je tijd met de patiënt/cliënt in de weg. Ruimte om na te denken hoe het anders of beter kan, laat soms te wensen over. Meebeslissen over strategische beslissingen is niet in iedere instelling vanzelfsprekend. Hoe zorg je dat werken in de zorg leuk blijft? En niet onbelangrijk: hoe neem je daarin de regie? Over die vragen organiseerde de LAD in het kader van haar 75-jarig bestaan diverse bijeenkomsten. Op 17 april komen de bevindingen samen in een slotcongres in Amersfoort.       

Heb je een idee?            

Op het programma staat onder andere een keynote speech van Veerle Smit, medeoprichter van Stichting Zorgmakers, die zorgprofessionals oproept uitdagingen in de zorg op een creatieve manier op te lossen. Daarnaast verzorgt Arts in Balans een inspiratiesessie over de vraag hoe je vanuit je dagelijkse actiemodus stil kunt staan bij persoonlijke groei. Verder zal een aantal artsen een korte pitch houden waarin zij vertellen wat zij hebben gedaan om de zorg te veranderen. Bijvoorbeeld als het gaat om de werkcultuur, inspraak of innovatie. In dat kader is de LAD nog op zoek naar een specialist ouderengeneeskunde met een inspirerend verhaal. Idee is dat de arts in kwestie vertelt hoe hij/zij het heeft aangepakt en vooral ingaat op de vraag wat het heeft gebracht qua werkplezier. Interesse of meer weten? Meld je dan aan bij de LAD bij Marjolein Dekker (m.dekker@lad.nl).

Congres bijwonen?

Heb je geen verhaal voor een pitch maar wel zin om het congres bij te wonen? Als LAD- en/of Verenso-lid mag je er gratis bij zijn en het levert je 3 accreditatiepunten op. Kijk voor meer informatie over het programma op www.lad.nl/lad-75-jaar. Rechtstreeks aanmelden kan via deze link.

 

Naar nieuwsoverzicht