19 maart 2024

Spoedoproep deelname Invitational conference + werkgroep handreiking Integrale netwerkzorg voor ouderen met psychiatrische en somatische problemen

Spoedoproep deelname Invitational conference + werkgroep handreiking Integrale netwerkzorg voor ouderen met psychiatrische en somatische problemen

Verenso is dringend op zoek naar een expert op het gebied van somatiek in combinatie met psychiatrie die binnen dat thema zou willen deelnemen aan een digitale invitational conference  (9 april) en de bijbehorende werkgroep.

Op initiatief van de Nederlandse Vereniging voor Klinische Geriatrie (NVKG) wordt op korte termijn gestart met de ontwikkeling van de handreiking Integrale netwerkzorg voor ouderen met psychiatrische én somatische problemen. Verenso is gevraagd deel te nemen aan de werkgroep en aan de invitational conference.

Het doel van het project is om een handreiking te ontwikkelen over hoe integrale, transmurale netwerkzorg in moet worden gericht voor oudere patiënten met somatische en psychiatrische zorg. Tevens wordt beschreven welke patiënten baat kunnen hebben bij netwerkzorg en hoe hen tijdig te identificeren. Hierbij is het doel om beter passende en doelmatigere zorg te kunnen bieden aan deze patiëntengroep en zo de gezondheidsachterstand te verkleinen.

De eerste werkgroepbijeenkomst heeft inmiddels plaatsgevonden. Het zou fijn zijn als er spoedig een specialist ouderengeneeskunde kan aansluiten voor de overige bijeenkomsten.

De invitational conference vindt plaats op: dinsdag 9 april van 15.00 tot 17.00 uur via Zoom. Tijdens deze bijeenkomst wordt geïnventariseerd welke knelpunten men ervaart rondom de te ontwikkelen handreiking. De benoemde knelpunten worden later door de werkgroep geprioriteerd en vertaald in uitgangsvragen.

Mocht je geïnteresseerd zijn, dan kun je je aanmelden via Wendy Hommes-Poucki, richtlijnen@verenso.nl.

 

Naar nieuwsoverzicht