21 maart 2024

Terugblik op de bijeenkomst formatie en caseload specialisten ouderengeneeskunde 19 maart

Terugblik op de bijeenkomst formatie en caseload specialisten ouderengeneeskunde 19 maart

Afgelopen dinsdag, 19 maart, kwamen meer dan vijftig specialisten ouderengeneeskunde en aios ouderengeneeskunde bij Verenso samen voor ledenbijeenkomst om met elkaar in gesprek te gaan over de formatie en caseload van de specialist ouderengeneeskunde.

Jacqueline de Groot lichtte het traject toe en PwC (gevraagd om de caseload door te rekenen) gaf een eerste inkijk in resultaten tot nu toe. Daarna werd verder gediscussieerd in vier groepen, waar levendige discussies ontstonden over de ontwikkelingen binnen de diverse zorgvormen en de toekomst van het vak.

Het thema formatie en caseload is van groot belang voor de positonering van de specialist ouderengeneeskunde nu en in de toekomst. Daarom is het ontzettend fijn dat zoveel specialisten ouderengeneeskunde aanwezig waren om hierover met elkaar in gesprek te gaan. Verenso bedankt alle aanwezigen voor hun inbreng tijdens deze middag. 

Vervolgtraject

De bijeenkomst vond plaats in het kader van het formatietraject dat Verenso in 2022 is gestart. De huidige fase richt zich op de caseload van de specialist ouderengeneeskunde. De resultaten van 19 maart zullen worden gebruikt om de uitkomsten van het registratieonderzoek verder vorm te geven en aanvullende informatie te verzamelen. De uitkomsten zullen ter besluitvorming aan de leden worden voorgelegd in een ALV.

Online vervolgbijeenkomst in april

Kon je niet aanwezig zijn bij de laatste bijeenkomst, maar wil je graag meedenken? In april 2024 organiseren we een online vervolgbijeenkomst waarin we dieper ingaan op de formatie en feitelijke ureninzet van de specialist ouderengeneeskunde. Houd de nieuwsbrief hiervoor in de gaten.

Meer informatie?

Ben je lid van Verenso en wil je meer informatie over het formatietraject en de caseload? Stuur dan een e-mail naar  Yvonne Lensink.

Naar nieuwsoverzicht