5 februari 2021

Vaccinatie medewerkers langdurige zorg

Gisteren werd bekend dat de Gezondheidsraad heeft geadviseerd AstraZeneca vooral in te zetten bij mensen van 60 tot 65 jaar. Dit leidde tot enige onrust onder de medewerkers van de langdurige zorg die nog geen vaccin hebben gekregen. Eerder was namelijk toegezegd dat zij aan de beurt zouden zijn zodra AstraZeneca zou worden geleverd.

Het kabinet heeft inmiddels besloten dat ook zij, net als de mensen tussen de  60 en 65 jaar, zullen worden uitgenodigd voor een vaccinatie. Het kabinet houdt hierbij de eerder gecommuniceerde volgorde aan als het gaat om het vaccineren van zorgmedewerkers. Dat betekent dat alle medewerkers van verpleeghuizen en kleinschalige woonvormen die nog op de wachtlijst van de GGD staan, als eerste aan de beurt zijn. De verwachting is dat zij komende week al worden uitgenodigd.

Als u uw telefoonnummer heeft achtergelaten bij de GGD, ontvangt u vanzelf de uitnodiging. Na de medewerkers in de verpleeghuizen en kleinschalige woonvormen, zijn achtereenvolgens de medewerkers in de gehandicaptenzorg en in de wijkverpleging aan de beurt. Zij ontvangen hiervoor nog informatie van de werkgever.

De minister verwacht begin april alle medewerkers in de langdurige zorg te hebben gevaccineerd. Voor meer informatie, zie de brief aan de Tweede Kamer.

Meer informatie: Nanda Hauet

Naar nieuwsoverzicht