12 april 2022

Verenso in gesprek met VWS, GGD en RIVM over 'Stip op de horizon COVID-19'

Verenso in gesprek met VWS, GGD en RIVM over 'Stip op de horizon COVID-19'

Afgelopen vrijdag zat directeur Nanda Hauet namens Verenso aan tafel met VWS, GGD en RIVM. Gesproken werd door de aanwezige veldpartijen over de notitie 'Stip op horizon COVID- 19' die zij samen hadden opgesteld. Vanuit de GGD GHOR was directeur Ton Coenen aanwezig, vanuit het RIVM Jaap van Dissel en vanuit VWS onder andere de directeur langdurige zorg Theo van Uum.

Zowel GGD GHOR, RIVM als VWS waren bijzonder positief over het initiatief dat de 12 partijen genomen hadden om met elkaar deze notitie te maken. Verder werd uitgebreid stilgestaan bij de genoemde zaken die de veldpartijen zelf willen regelen om de stip op de horizon invulling te geven.

Ook werd stilgestaan bij wat de veldpartijen nodig hebben van de systeempartijen om de stip te bereiken. Op diverse punten vinden al activiteiten plaats; denk bijvoorbeeld aan een meer structurele vaccinatie aanpak. Op andere punten is nog voortgang of concretisering nodig.

Geconcludeerd werd dat er gekomen kan worden tot een gezamenlijke werkagenda om aan deze punten meer invulling te geven. Wordt dus vervolgd. Wij houden jullie uiteraard op de hoogte van de vorderingen.

Meer informatie: Nanda Hauet

 

Naar nieuwsoverzicht