17 mei 2022

Verzoek commentaar Concept Normenkader Respiratory Care Unit - uiterlijk 6 juni

Verenso stelt het op prijs als je de inhoud van het concept Normenkader Respiratory Care Unit wilt becommentariëren. De ontwikkeling van dit normenkader voor de respiratory care unit is op initiatief van de Nederlandse Vereniging voor Revalidatieartsen (VRA) gestart. Namens Verenso participeert specialist ouderengeneeskunde Greetje Huisman in de werkgroep.

De gebruikers van het normenkader zijn alle zorgverleners die betrokken zijn bij de behandeling van patiënten met ademhalingsondersteuning die in aanmerking komen voor revalidatie. Het heeft ten doel het positioneren van de respiratory care unit binnen het Nederlands zorglandschap en in het bijzonder de revalidatiezorg. Een respiratory care unit is een relatief nieuw en innovatief zorgproduct binnen de revalidatiesetting. Daarom worden in het normenkader de eisen beschreven waaraan voldaan moet worden ten aanzien van kwaliteit- en veiligheid, naast indicatiecriteria en inrichting van zorg.

Je kunt het concept normenkader opvragen bij Wendy Hommes-Poucki via richtlijnen@verenso.nl. Naast het normenkader wordt dan ook een commentaarformulier toegestuurd. Voor het becommentariëren van richtlijnen krijg je 2 accreditatiepunten.

Het ingevulde commentaarformulier ontvangt Verenso graag uiterlijk 6 juni retour op richtlijnen@verenso.nl. Nadien kan het commentaar helaas niet meer worden meegenomen en kom je niet meer in aanmerking voor accreditatiepunten.

Naar nieuwsoverzicht