16 april 2024

Verzoek commentaar SRI richtlijn Scabiës uiterlijk 2 juni

Verzoek commentaar SRI richtlijn Scabiës uiterlijk 2 juni

De Stichting Kwaliteitsimpuls Langdurige Zorg (SKILZ), waarvan Verenso, NVAVG en V&VN de oprichters zijn, is samen met het RIVM en FMS gestart met het updaten van infectiepreventierichtlijnen (voorheen WIP-richtlijnen). SKILZ, FMS en RIVM werken hiertoe samen in het Samenwerkingsverband Richtlijnen Infectiepreventie (SRI).

Het uitgangspunt is het updaten van de infectiepreventierichtlijnen zoveel mogelijk settingbreed aan te vliegen en waar nodig onderscheid te maken in settingen. Verenso werkt daarbij samen met de NVAVG door afvaardiging voor de richtlijnen te verdelen waarbij de afgevaardigde de eigen vereniging vertegenwoordigt maar zorgdraagt voor de inbreng van beide verenigingen. Voor deze richtlijn is de NVAVG afgevaardigd naar de werkgroep.

Deze SRI richtlijn beschrijft de aanpak van een uitbraak van Scabiës in een zorginstelling waarbij waar mogelijk gekozen is voor een uniforme aanpak. Het richt zich op de te nemen infectiepreventiemaatregelen bij een uitbraak met Scabiës in een zorginstelling. De volgende onderwerpen komen aan bod:

  1. Organisatie van zorg
  2. Isolatie
  3. Reiniging en desinfectie

Leden van Verenso kunnen de conceptrichtlijn opvragen via richtlijnen@verenso.nl. Naast de conceptrichtlijn wordt dan ook een commentaarformulier toegestuurd. Voor het becommentariëren van kwaliteitsinstrumenten krijg je 2 accreditatiepunten.

Het ingevulde commentaarformulier ontvangt Verenso graag uiterlijk 2 juni retour op richtlijnen@verenso.nl. Nadien kan het commentaar niet meer in behandeling worden genomen.

 

Naar nieuwsoverzicht