12 november 2021

Werkinstructies RIVM beschikbaar!

De werkinstructies voor de boostervaccinaties voor instellingen met een eigen medische dienst en voor gespikkelde locaties van het RIVM zijn beschikbaar. 

Klik door voor:
het nieuwsbericht - vooraankondiging booster;
werkinstructie booster medische dienst;
werkinstructie booster in spikkellocaties.

Na de persconferentie van vanavond zullen de documenten ook op de website van het RIVM beschikbaar zijn. Bij de gespikkelde locaties is het uitgangspunt dat de specialist ouderengeneeskunde de eigen patiënten vaccineert en de GGD arts de patiënten van de huisarts. In overleg zou daarvan kunnen worden afgeweken en kan de specialist ouderengeneeskunde ook patiënten vaccineren die onder de huisarts vallen. Voor grote groepen patienten raden wij deze optie af omdat voor de patiënten van de huisarts geldt dat de booster aan het RIVM moet wordt doorgegeven via BRBA én deze gemeld moet worden bij de betreffende huisarts voor registratie in het bronsysteem. Daarnaast is de medische dienst in een later stadium verantwoordelijk voor het genereren van het DCC als mensen géén toestemming geven voor het melden van de vaccinatie aan het RIVM.

We zijn nog bezig met de laatste wijzigingen in ons document Medische aanpassingen bij vaccinatie met Pfizer, deze verwachten we maandag te kunnen publiceren. Ook volgt op korte termijn nog een update van de LCI-richtlijn COVID-19 vaccinatie.

We wensen jullie veel succes met de voorbereidingen voor de boostervaccinatie!

Naar nieuwsoverzicht