11 september 2020

Wie denkt mee over de implementatie van de richtlijn Medicatieoverdracht?

Voor de implementatie van de richtlijn Medicatieoverdracht zijn we op zoek naar specialisten ouderengeneeskunde die willen deelnemen aan één of twee focusgroepbijeenkomsten.

Eén bijeenkomst gaat over de betekenis van de richtlijn voor de kwetsbare patiënt, de ander over de consequenties van de richtlijn voor het medicatieproces. Voor meer informatie en om je aan te melden voor  de focusgroepbijeenkomst(en) kun je terecht bij Else Poot

Over de richtlijn

De richtlijn Medicatieoverdracht is in 2019 geüpdate en is opgenomen in het register van het Zorginstituut. Vanaf afgelopen voorjaar tot eind 2020 loopt er een sectoroverstijgend project ter voorbereiding van de implementatie van de richtlijn. Iedere sector, dus ook de VVT-sector, heeft een eigen inbreng in het project. ActiZ is de trekker van dit onderdeel waarin wordt samengewerkt met Verenso en V&VN. Dit project zal worden gevolgd door een project waarin de daadwerkelijke implementatie sectoroverstijgend zal worden ondersteund.

Een belangrijk onderdeel van het huidige project is de input vanuit de praktijk. De twee focusgroepbijeenkomsten vinden naar verwachting plaats in oktober. Het is mogelijk te participeren in één bijeenkomst of in twee bijeenkomsten. Eén en ander zal ook afhangen van het aantal aanmeldingen. De bijeenkomsten vinden digitaal plaats en er zijn vacatiegelden beschikbaar.

 Meer informatie: Else Poot

Naar nieuwsoverzicht