26 januari 2023

Formatietraject ‘Kerntaken specialist ouderengeneeskunde’. Doe je mee?

In 2022 is Verenso gestart met een project waarin de kerntaken van de specialist ouderengeneeskunde worden gekoppeld aan tijdsinzet en kosten. Met de vergrijzende populatie en de behandeling voor kwetsbare patiënten wordt het steeds belangrijker dat er voldoende specialisten ouderengeneeskunde zijn en dat zij op een goede manier hun werk kunnen doen.

De notitie Specialist ouderengeneeskunde 2030 biedt handelingsperspectieven voor de specialist ouderengeneeskunde en een strategische positionering. In navolging op deze notitie zijn we gestart met een project om de kerntaken en verantwoordelijkheden van de specialist ouderengeneeskunde aan te scherpen, inclusief een vertaling naar tijdsinzet en bekostiging.

In november 2022 heeft een eerste brainstorm met specialisten ouderengeneeskunde plaatsgevonden; in 2023 zal dit traject worden voortgezet. Graag nodigen wij specialisten ouderengeneeskunde uit hierover mee te denken en te discussiëren. Op basis van alle bijeenkomsten worden standpunten uitgewerkt die geagendeerd zullen worden in de algemene ledenvergadering.

Ben je specialist ouderengeneeskunde en wil je hierover meedenken? Dan nodigen we je graag uit voor één van de volgende bijeenkomsten:

Online bijeenkomsten
  • Dinsdag 7 februari van 16.00 tot 17.30 uur
  • Dinsdag 14 februari van 16.00 tot 17.30 uur
Fysieke bijeenkomst bij Verenso in Utrecht
  • Maandag 6 maart van 16.00 tot 19.00 uur

Wil je bij één van deze bijeenkomsten aansluiten? Dan kun je je hiervoor opgeven bij Jolande Radstaak via jradstaak@verenso.nl. Wij sturen je dan vervolgens een vergaderverzoek en meer informatie over de betreffende bijeenkomst. We hopen je te zien!

Meer informatie over dit traject: Sandra van Beek via svanbeek@verenso.nl

 

Naar nieuwsoverzicht