16 oktober 2020

Help mee om meer inzicht te krijgen in taken en verantwoordelijkheden rondom voedings- en vochttekort

Een tekort aan voeding en/of vocht is een terugkerend probleem in de zorg. Voeding- en vochttekorten kunnen bijvoorbeeld  leiden tot meer of langere ziekenhuisopnames, hoger medicijnverbruik en een lagere kwaliteit van leven. De verdeling van taken en verantwoordelijkheden op dit gebied is niet altijd duidelijk. Voor de ontwikkeling van de richtlijn Voedings- en vochttekort van V&VN wordt daarom een vragenlijst uitgezet.

De resultaten van de vragenlijst worden gebruikt om hierin meer inzicht te krijgen. Het uiteindelijke doel is om een evidence-based richtlijn te ontwikkelen voor de herkenning, screening en aanpak van voeding- en vochttekort door verzorgenden, verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten.

De ontwikkeling van deze richtlijn is een samenwerking van Alliantie Voeding in de Zorg en Pallas Health research and consultancy met een werkgroep van zorgprofessionals, in opdracht van V&VN en ZonMw.

Voor vragen of meer informatie over het project kunt u contact opnemen met Marije Vonk Noordegraaf (projectleider), via vonkn@pallashrc.com.

Naar nieuwsoverzicht