5 februari 2021

Ontsluiting COVID-19 gegevens via Nedap

Om het aantal COVID-19 besmettingen in verpleeghuizen in kaart te brengen, is het sinds maart 2020 mogelijk gegevens t.a.v. COVID-19 te registreren in het EPD. Deze registratie is opgezet door specialisten ouderengeneeskunde in samenwerking met een aantal EPD-leveranciers in de sector, waaronder Nedap. Nedap benadert deze week nieuwe klanten om te vragen of zij akkoord gaan met het delen van gegevens uit de BI-tools aan Verenso, zodat de gegevens gebruikt kunnen worden voor beleidsontwikkeling.

Werkt u als specialist ouderengeneeskunde sinds kort met Nedap en registreert u de COVID-19 gegevens in dit systeem? Dan zouden we het zeer waarderen als uw organisatie deze gegevens deelt om de situatie in verpleeghuizen nog beter in kaart te brengen.   

Werkwijze

Verenso, de beroepsvereniging van specialisten ouderengeneeskunde, gebruikt geanonimiseerde gegevens uit de BI-tools van de EPD-leveranciers om de omvang en het beloop van de COVID-19 besmettingen in de intramurale verpleeghuiszorg in kaart te brengen. De gegevens zijn niet herleidbaar tot zorgorganisaties of patiënten. Wekelijks worden de aangeleverde gegevens in rechte tellingen gepubliceerd in de nieuwsbrief van Verenso en gedeeld met VWS. De registratie vindt plaats op vrijwillige basis; gegevens uit de BI-tools worden alleen gedeeld wanneer zorgorganisaties hiervoor toestemming hebben gegeven.

Neemt u al deel aan de COVID-19 registratie en deelt uw organisatie deze gegevens reeds met Verenso? Dan hoeft u niets te doen.  

 Meer informatie: Sandra van Beek

Naar nieuwsoverzicht