App Icoon

Klaar, naar Verenso tijdschrift

Ouderengeneeskunde 2.0

Drs. Lonneke G.J.A. Schuurmans

In deze rubriek in het Tijdschrift voor Ouderengeneeskunde nieuws en wetenswaardigheden uit de wereld van internet, apps en sociale media. Tips voor deze rubriek? Mail of tweet!

Twitter: @ouderengnk
Facebook: ouderengeneeskunde

Ouderengeneeskunde & social media


Tips & tricks

Website: www.revalidatieapps.nl

Afb1_Schuurmans.jpg

Deze handige website geeft een overzicht van apps op revalidatiegebied en is op persoonlijke titel opgezet door revalidatiearts Judith Vloothuis. Zij bespreekt een groot aanbod van apps die allen een link hebben met revalidatiegeneeskunde. Apps zijn onderverdeeld naar discipline (bijvoorbeeld  artsen, logopedie, fysiotherapie), apparaat (iOS, Android of Windows) of activiteit (bijvoorbeeld. mobiliteit, communicatie). Een aanrader voor iedereen die binnen de revalidatiezorg werkt.

App: Uitstroom AWBZ

Zorginstituut Nederland heeft in opdracht van het ministerie van VWS eind  2014 een app gelanceerd die zorgverleners ondersteunt bij het beantwoorden van patiëntvragen over hun zorg in 2015. Via de Uitstroom AWBZ app kan een hulpverlener door het beantwoorden van een aantal eenvoudige vragen zien wat er voor een patiënt verandert in de zorg en bekostiging van de zorg. Vragen die vooral op een revalidatie-afdeling veelvuldig spelen! De Uitstroom AWBZ app is gratis beschikbaar voor iOS en Android.

Note: vanaf 2015 is deze app niet meer beschikbaar, zie ook website Ministerie VWS

Gespot

Verschillende zorginstellingen timmeren aan de weg met informatievideo's over hun dienstverlening. Een greep uit het aanbod, passend bij het thema van deze editie van het tijdschrift. Voor meer video's, zie YouTube, zoeken op geriatrische revalidatiezorg.

Revalidatiezorg De Riethorst Stromenland

De Riethorst Stromenland geeft een inkijkje in hun CVA-revalidatieprogramma op hun locatie Althenahove.

Cicero Zorggroep: GRZ-revalidatie na trauma

Een informatievideo van Cicero Zorggroep, specifiek over GRZ-revalidatie na een trauma (verkeersongeval).

Geriatrische Revalidatiezorg de Zorgboog

Een kijkje in de keuken van het GRZ-programma van de Zorgboog.

Auteur(s)

  • Drs. Lonneke G.J.A. Schuurmans
Reacties
PDF
Genereer PDF document