Opleiding

“Mooi om te zien hoe Verenso continu bezig is met het verbeteren van de positie van de specialist ouderengeneeskunde”

 foto-Lonneke-Paasse.jpg

Lonneke Paasse
Derdejaars aios ouderengeneeskunde bij VOSON (Radboudumc Nijmegen)

 

Onderzocht…

“Tijdens mijn beleidsstage deed ik onderzoek naar de bereikbaarheidsnorm van de specialist ouderengeneeskunde. Ik heb beleidsstukken op dit thema doorgenomen en heb vijf specialisten ouderengeneeskunde geïnterviewd. Wat is hun visie op bereikbaarheid nu en in de toekomst? Ten slotte heb ik hierover ook gesproken met de beleidsmedewerker van Verenso. Ik ontdekte hoeveel facetten er zijn in het vaststellen van een bereikbaarheidsnorm. Het gaat er niet alleen om dat je binnen 30 minuten ter plaatse bent, maar bijvoorbeeld ook allerlei juridische, beleidsmatige en financiële kaders wegen mee.”

Maakte kennis met…

“Ik heb ook meegekeken bij het bureau van Verenso. Mooi om te zien hoe iedereen daar continu bezig is met het verbeteren van de positie van de specialist ouderengeneeskunde.”

Verrast door…

“…hoe politiek alles is en hoe scherp Verenso daarin moet staan voor de belangen van de leden. Op beleidsmatig gebied gebeurt heel veel. En daarin is het belangrijk voor onze beroepsgroep dat Verenso de stem van de specialist ouderengeneeskunde laat horen.”

Ook interesse in een beleidsstage bij Verenso? Check de vacature.