Duurzaamheid

Actief de rol van de specialist ouderengeneeskunde stimuleren

duurzaamheid.jpg

 

Verenso behartigt de belangen van de specialisten ouderengeneeskunde, ook als het gaat om positionering van de specialist ouderengeneeskunde op het thema duurzaamheid. Duurzaamheid is een thema waar maatschappelijk veel discussie over plaatsvindt. Het beschikbaar stellen van kennis, tools en best practices biedt specialisten ouderengeneeskunde de mogelijkheid om zichzelf te positioneren binnen de eigen zorgorganisatie en medisch leiderschap te tonen.

De komende jaren onderneemt Verenso samen met een werkgroep van specialisten ouderengeneeskunde verschillende activiteiten om een positieve bijdrage te leveren aan de bewustwording en positionering van de specialist ouderengeneeskunde op dit thema. Hierbij is aandacht voor zowel de rol van de individuele specialist ouderengeneeskunde als de rol van Verenso als beroepsvereniging.

Op deze contentpagina houden we graag op de hoogte van de ontwikkelingen op het thema duurzaamheid.

Verenso voorjaarscongres

Duurzame zorg, duurzame samenleving. We hebben er allemaal mee te maken. Vandaar dat het Verenso voorjaarscongres op 1 juni 2023 in het teken staat van duurzame ouderengeneeskunde.

Tijdens het middagprogramma op 1 juni organiseren een aantal leden van de Verenso werkgroep duurzaamheid een interactieve workshop. Op een actieve en praktische manier gaan we met elkaar in gesprek over vragen zoals ‘waarom is duurzaamheid een belangrijk thema binnen de ouderenzorg?’ en ‘welke rol heeft de specialist ouderengeneeskunde hierin?’. Mocht jij je hiervoor nog niet hebben aangemeld, meld je dan nu aan via deze link.

Meer informatie over de Verenso werkgroep en het thema duurzaamheid: Jolande Radstaak.

 

Nieuws