23 mei 2023

KNMG Groene Week - Artsen gaan voor duurzaam'

KNMG Groene Week - Artsen gaan voor duurzaam'

In de week van 8 mei organiseerde de KNMG de Groene Week onder het motto ‘Artsen gaan voor duurzaam’. Door het hele land werden er in districten bijeenkomsten georganiseerd om samen aan de slag te gaan met het thema duurzaamheid.

De Groene Week startte met een webinar waarin vanuit verschillende perspectieven het thema duurzaamheid in de zorg werd belicht. Dit webinar is terug te kijken via de website  van de KNMG en is een echte aanrader als je geïnteresseerd bent in het thema duurzaamheid in zorg.

De urgentie van een duurzame samenleving werd toegelicht door Marjan Minnesma van Urgenda. Psychiater Erik Rozing vertelde hoe de menselijke psyche werkt en hoe dat van invloed is op het wel of niet nemen van klimaatmaatregelen. Evelyn Brakema – voorzitter van de Groene Zorg Alliantie – zet tot slot uiteen hoe je als arts in je eigen dagelijkse praktijk tot actie over kunt gaan. Mocht je weinig tijd hebben dan is er ook een kort filmpje beschikbaar met een wrap up van de Groene Week.

Goed om te weten: als Verenso zijn we samenwerkingspartner van de KNMG en zijn in dat verband ook betrokken bij het thema duurzaamheid in de zorg.

 

Naar nieuwsoverzicht