Opleiding

Keuzestage bij Verenso : een aanrader!

Levien-van-Dillen.jpg

Als je beter wilt begrijpen wat er allemaal speelt in het Nederlandse zorglandschap, is een beleidsstage bij Verenso een uitgelezen kans! Bij Verenso zijn aios meer dan welkom: midden op de werkvloer pronkt zelfs een ‘Wall of Fame’ waar voorgaande aios en hun projecten op staan.

Afhankelijk van je interesses zijn er verschillende mogelijkheden voor je stage. Mijn opdracht bestond uit het evalueren van het Implementatieproject van de richtlijnen Urineweginfecties (UWI) en Lage Luchtweginfecties (LLWI). Een uniek project in de medische wereld waarbij 37 vakgroepen begeleid werden met hun eigen implementatie van één van deze richtlijnen. Meestal wordt een richtlijn gepubliceerd en is het verder aan de professional zelf om er wat mee te doen. Nu werden ze hierin door Verenso begeleid en ondersteund. Het was superinteressant om mee te gaan naar bijeenkomsten van het project en op een rij te zetten wat goed ging en waar verbeterpunten lagen.

Naast deze opdracht was er ook nog ruimte voor andere zaken. Zo heb ik meegedacht over de communicatie rondom Prinsjesdag, vergaderingen van werkgroepen bijgewoond, deelgenomen aan een brainstormsessie van het RIVM en werd de mogelijkheid geboden om een keer mee te gaan naar VWS, dit laatste paste helaas niet in mijn agenda.

Voor veel aios en misschien ook wel voor specialisten ouderengeneeskunde, zijn de werkzaamheden van Verenso misschien nog een beetje ‘ver-van-hun-bed’. De richtlijnen en het congres kennen de meesten nog wel, maar verder? Voor mij is het nu in ieder geval duidelijk dat Verenso veel meer doet! Het was een veelzijdige, maatschappelijke stage met veel mogelijkheden die ik iedereen kan aanraden!

Levien van Dillen