Opleiding

“Ik wil voor mensen het verschil kunnen maken”

 Cheryll-Bischoff.jpg

Aios Cheryll Bischoff kan niet stil zitten, zo zegt zij zelf. Naast haar opleiding tot specialist ouderengeneeskunde, draait ze ook nog diensten in het verpleeghuis. En sinds kort is ze algemeen bestuurslid bij VASON.

“Ik heb een lange weg afgelegd, voordat ik besloot dat ik specialist ouderengeneeskunde wilde worden. Aanvankelijk zag ik mijzelf voor me als orthopedisch chirurg, maar tijdens mijn opleiding Geneeskunde kwam ik erachter dat de cultuur van het ziekenhuis niet bij mij past. Als basisarts ben ik toen aan de slag gegaan in de geriatrische revalidatiezorg en dat vond ik ontzettend leuk! Het is zo’n divers vak waarin je veel autonomie hebt en vaak zelf de regie voert. Wat ik ook interessant vindt is dat je in de ouderengeneeskunde met de gehele mens bezig bent. Je kijk niet alleen naar specifieke klachten, maar ook naar het welzijn en de kwaliteit van leven. Dit alles trok mij over de streep om de opleiding tot specialist ouderengeneeskunde te volgen.”

Op zoek naar actie

“Ik ben eigenlijk altijd op zoek naar actie. Als dingen mij te traag gaan, ben ik bang om in te slapen, haha! Op dit moment weet ik nog niet precies in welke richting ik mij verder wil ontwikkelen. De geriatrische revalidatiezorg fascineert mij nog steeds, maar palliatieve zorg heeft ook mijn interesse. Ik wil voor mensen het verschil kunnen maken. Dat kan door iemand te helpen met revalideren, maar ook door iemand goed te begeleiden tijdens het laatste stukje van zijn leven.”

Vason

“Naast mijn huidige ziekenhuisstage draai ik ook diensten in het verpleeghuis omdat ik daar affiniteit mee wil houden. Daarnaast ben ik sinds kort algemeen bestuurslid bij Vason. Daar heb ik de rol van PR-functionaris. Ik zal me onder andere bezig houden met de website en social media. Mijn missie is om hierin een verdere professionaliseringsslag te maken, zoals het verder uitbouwen van onze social mediakanalen.”

We moeten van ons laten horen!

“Over het algemeen zijn aios en specialisten ouderengeneeskunde veel te bescheiden. We zouden veel meer van ons moeten laten horen. We doen fantastisch werk! En hoe meer specialisten ouderengeneeskunde er zijn, hoe beter we de zorg behapbaar én betaalbaar kunnen houden. Dat mogen we de wereld best laten weten. Ik vond het prachtig om te zien hoe oud-voorzitter Nienke Nieuwenhuizen de afgelopen maanden in de media was en ons vak vertegenwoordigde. Wat mij betreft zouden nog veel meer specialisten ouderengeneeskunde zo op de voorgrond mogen treden. Samen kunnen we ons mooie vak beter zichtbaar maken!”