Opleiding

Een kijkje in de keuken bij Verenso

Foto-VeravAtteveld.jpg

Al voor ik begon met mijn opleiding tot specialist ouderengeneeskunde wist ik welke keuzestage ik wilde doen: een beleidsstage bij Verenso. Dit wilde ik graag omdat dit bij uitstek de plek was waar ik mijn politieke én medische ervaring kon combineren. Ik wilde graag groeien op het gebied van medisch beleid en belangenbehartiging om zo later de ouderengeneeskunde verder te kunnen helpen. Daarnaast is  het ook om leuk even écht wat anders te doen dan een medisch inhoudelijke stage, alhoewel ik de patiënten wel gemist heb.

Het leuke van een stage bij Verenso is dat je zowel je eigen project krijgt als dat je (digitaal) mee kan lopen met de meest uiteenlopende vergaderingen. Op deze manier kijk je in de keuken bij de verschillende teams die Verenso rijk is, leer je de gesprekspartners van Verenso kennen en kun je jezelf middels je project ontwikkelen. En dat in een erg gezellig team!

 Mijn eigen project ging over de relatie tussen de specialist ouderengeneeskunde en de raad van bestuur in verpleeghuisorganisaties. Ik heb dit onder goede begeleiding kunnen onderzoeken en heb geleerd hoe je van een (oriënterend) onderzoek een beleidsstuk maakt en hoe dit verschilt in de weergave van een wetenschappelijk stuk. Dit is weer een nuttige ervaring om mee te nemen gezien ik later naast mijn functie als specialist ouderengeneeskunde ook bestuurstaken hoop te kunnen vervullen.

Kortom: als je meer wilt leren van en bij wilt dragen aan wat Verenso doet dan is een beleidsstage een aanrader! De ouderengeneeskunde heeft specialisten nodig die weten hoe je met bestuurders het gesprek aan gaat en daar kan deze stage echt een bijdrage aan leveren.

Vera van Atteveld