Opleiding

“Ik vind mijn werk heel betekenisvol”

Eline-Laro.jpg 

Nog een paar weken, dan is Eline Laro klaar met de opleiding tot specialist ouderengeneeskunde. Momenteel volgt ze haar laatste stage bij Verenso. “Ik heb het idee dat ik mensen écht kan helpen en me kan richten op de individuele persoon.”

“Tijdens mijn studie Geneeskunde wist ik al dat ik een baan buiten het ziekenhuis wilde. Toen ik een coschap volgde in het verpleeghuis kwam ik erachter dat de ouderengeneeskunde veel leuker is dan ik dacht! Ik houd ervan om lekker te puzzelen. Soms ontstaat een klacht wel door drie verschillende ziekten en het is dan een uitdaging om uit te pluizen wat er precies aan de hand is.”

Stage bij Verenso

“Op dit moment volg ik de laatste stage van mijn opleiding bij Verenso. Daar doe ik onderzoek naar knelpunten in de praktijkvoering van specialisten ouderengeneeskunde. Ik heb een enquête onder leden uitgezet die inzicht moet geven de wijze waarop Verenso leden kan ondersteunen en welke thema’s aandacht nodig hebben. Na deze stage ga ik eerst een maand vrij nemen. Aanvankelijk wilde ik naar het buitenland gaan, maar de coronacrisis gooit roet in het eten. Nu kwam ik tot de ontdekking dat er in Nederland veel plekken zijn waar ik nog nooit ben geweest dus ik ga straks op rondreis door eigen land!”

Onverwachte gebeurtenissen

“Ik ben met name geïnteresseerd in somatiek en doe ook graag consulten in de eerste lijn. Bij dat laatste weet je soms echt niet wat je te wachten staat. Tijdens het eerste consult wat ik deed, trof ik de dochter op de drempel van de voordeur aan en kreeg ik de mededeling dat de patiënt zelf zoek was. Deze mevrouw had een cognitieve stoornis en was vergeten dat ze een afspraak had. Die zat gewoon gezellig koffie te drinken in het buurthuis verderop! Ik wil graag in de eerste lijn blijven werken in combinatie met het verpleeghuis, dat vind ik ideaal. Daarnaast ben ik ook erg geïnteresseerd in scholing en opleiding. Nadat ik voldoende werkervaring heb opgedaan, zou ik graag de kaderopleiding Opleiden gaan volgen.”

Muziektherapie

“Ik ben steeds meer geboeid geraakt door het inzetten van muziektherapie. Steeds vaker zie ik video’s waarbij muziek tot positieve effecten leidt, met name bij mensen met dementie die onrustig of angstig zijn. Wij hadden eens een mevrouw met dementie in het verpleeghuis die ’s ochtends niet aangekleed wilde worden. We hebben toen klassieke muziek opgezet en daar ontspande ze van. Ook bij patiënten met de ziekte van Parkinson is aangetoond dat hun klachten kunnen verminderen door de trillingen van muziek. Ik vind dit een zeer interessante ontwikkeling waar we zeker meer van gaan horen!”