Over Verenso

Is de Jan Stoopprijs in 2024 voor jou?

Stuur je wetenschappelijke publicatie op!

 

JanStoop.jpg

Ben jij aios of korter dan twee jaar geleden afgestudeerd? En heb je wetenschappelijk onderzoek verricht dat ook nog eens gepubliceerd is in een peer-reviewed wetenschappelijk tijdschrift? Dan maak jij misschien wel kans op de Jan Stoopprijs! Deze prijs wordt toegekend door het Interfacultair Overleg Specialisme Ouderengeneeskunde (IOSO) en wordt uitgereikt tijdens het Verenso voorjaarscongres op 13 juni 2024. De prijs betreft een geldbedrag van € 500,- .

Criteria

De Jan Stoopprijs wordt toegekend aan de aios of pas afgestudeerde (<2 jaar) specialist ouderengeneeskunde die:

  • wetenschappelijk onderzoek heeft verricht tijdens de opleiding tot specialist ouderengeneeskunde over een voor het specialisme relevant onderwerp en
  • daarover als eerste auteur heeft gepubliceerd in een peer-reviewed wetenschappelijk tijdschrift (gepubliceerd of elektronische voorpublicatie) in de periode van 1 oktober 2022 tot 1 februari 2024.

De inzendingen worden beoordeeld door leden van het IOSO in samenwerking met Verenso en de prijs zal worden toegekend aan de aios of specialist ouderengeneeskunde die het beste aan de beoordelingscriteria voldoet, zijnde: peer reviewed publicatie, wetenschappelijke en maatschappelijke impact, relevantie voor het specialisme ouderengeneeskunde.

Inzendingen (t.w. publicaties) kun je voor 15 maart 2024 sturen aan: Judith Heidstra, jheidstra@verenso.nl.  Wanneer jouw inzending na deze datum wordt ontvangen, wordt deze niet meegenomen ter beoordeling.

Over Jan Stoop

De Jan Stoopprijs is vernoemd naar een van de pioniers van de verpleeghuisgeneeskunde: Jan Stoop (1927 – 2009). Hij heeft zich met niet-aflatende energie tot op hoge leeftijd ingezet voor de inhoudelijke ontwikkeling en de kwaliteit van de ouderenzorg en in het bijzonder van ons vakgebied.