App Icoon

Klaar, naar Verenso tijdschrift

Van de redactie

Voorjaar!

SandravanBeek.jpg

Sandra van Beek 

 

Het tweede nummer van dit jaar is – na het themanummer van vorige keer- weer een ‘gewone’ editie, waarin het werk van verschillende auteurs bijeen is gebracht. Een mooie mix van artikelen die – net als een voorjaarsboeket- de veelzijdigheid van de ouderengeneeskunde in beeld brengt!

In de rubriek Wetenschap een interessant artikel: ‘FIC-blok bij heupletsel: Ketenzorg met VS en PA ambulancezorg’ van Lennert Breedveld, Ingrid van der Zijden, Viola van Breugel, Harm van de Pas en Xavier Moors. In dit artikel wordt ingegaan op de gewenste samenwerking tussen specialist ouderengeneeskunde en de VS/PA ambulancezorg. En in de rubriek Actueel een verslag van een kleinschalig onderzoek naar de ‘Evaluatie inzet VS als Wzd-functionaris: een eerste verkenning’, geschreven door Ans Tordoir, Sara Pütz, Kiley Vonk, Miranda Laurant, Anneke van Vught. In dit artikel worden ervaringen beschreven met inzet van de verpleegkundig specialist als Wzd-functionaris. Een mooi artikel met belangrijke input voor het gesprek over samenwerking in de Wzd.  

In dit nummer ook weer interessante voorbeelden uit de praktijk. In het artikel van Meriam Janssen, Inge Logghe, Willeke Vos, Katrien Luijkx wordt ingegaan op de GRZ en het ontwikkelen en kleinschalig uittesten van het GRZ-evaluatie-instrument onder zorgprofessionals in multidisciplinaire teams. Daarnaast ook een mooie blog van Annetje Bootsma, waarin zij reflecteert op de wijze waarop de ouderenzorg in Nederland is ingericht.

Het vaste artikel vanuit SANO wordt in dit nummer verzorgt vanuit Tranzo en gaat in op het cliëntperspectief op roken en alcohol drinken in het verpleeghuis. Verder als rubrieken uiteraard een CAT, tweemaal zelfs in dit nummer, en het woord van het Verenso bestuur.

Voorjaar = nieuwe aanwas?

Naast deze mooie bijdragen, maken we ons als redactie ook zorgen. We merken dat er steeds minder kopij voor het tijdschrift wordt aangeleverd. Daardoor wordt het lastiger om een mooi en relevant blad te maken. Daarom in dit redactioneel opnieuw de oproep om artikelen te blijven indienen. Ook mooie praktijkvoorbeelden of andere interessante bijdragen zijn van harte welkom. En mocht je twijfelen of je bijdrage geschikt is? Neem dan vooral contact met ons op via redactie@verenso.nl. Als redactie kijken we graag met je mee, zodat we samen -als specialisten ouderengeneeskunde samen met andere professionals- dit prachtige blad kunnen blijven maken.   

Namens de gehele redactie wens ik je veel leesplezier en…. we horen graag van je! 

 

Kom je onze redactie versterken? We zijn dringend op zoek naar enthousiaste collega’s. Klik hier voor de vacaturetekst. 

PDF
Genereer PDF document