App Icoon

Klaar, naar Verenso tijdschrift

Even voorstellen... Shahnam Sharif, nieuw redactielid

shahnam-sharif.jpg 

 Shahnam Sharif

 

Tijdens een opleidingsdag bij GERION stapten mijn collega aios (en tevens redactieleden) Anne en Nienke op me af, met de vraag of ik geen interesse had om toe te treden tot de redactie van het Tijdschrift voor ouderengeneeskunde. Ik was gelijk enthousiast en heb ik nu de eer om mijzelf aan jullie te mogen voorstellen als redactielid. 

Na de middelbare school heb ik lang nagedacht wat ik zou willen studeren en heb toen gekozen om gezondheidszorg en technologie te combineren. Ik begon aan de studie Biomedische Technologie aan de Universiteit Twente wat me erg goed beviel. Terugkijkend was daar ook mijn eerste aanraking met de verpleeghuiszorg, aangezien het ontwerpen en ontwikkelen van tilliften één van de projecten was. Tijdens mijn bachelorscriptie begon ik na te denken over wat voor soort werk ik later zou willen doen en kwam tot de conclusie dat ik toch graag meer patiëntencontact wilde. Aan de Universiteit Utrecht ben ik geneeskunde gaan studeren en tijdens deze studie merkte ik dat ik wetenschappelijk onderzoek leuk vond. Ik ben in mijn tweede jaar begonnen met een onderzoeksproject buiten de opleiding om en daar is uiteindelijk ook een artikel uitgekomen en gepubliceerd. Sindsdien weet ik dat ik naast de geneeskunde ook wetenschappelijk actief wil zijn.

Na het afstuderen heb ik gekozen om te gaan promoveren bij de Vasculaire Geneeskunde op het gebied van type 2-diabetes. Dit bleek uiteindelijk een lange weg met vele uitdagingen, waarbij helaas laboratoriumexperimenten niet de gewenste resultaten gaven. Dit betekende helaas uitloop van mijn promotietraject. Ik zocht toen een anios baan om te combineren met mijn promotietraject. Via een detacheringsbureau ben ik per toeval in de ouderenzorg beland. Ik voelde me gelijk op mijn plek en na 1,5 jaar in het verpleeghuis aan het werk te zijn, ben ik de opleiding tot specialist ouderengeneeskunde gaan volgen bij GERION. 

Sinds juni 2022 mag ik met trots de titel specialist ouderengeneeskunde voeren en wil ik nog steeds wetenschappelijk actief blijven. Als redactielid kan ik mooi de praktijk met wetenschappelijk onderzoek combineren en is het tijdschrift een ideaal platform om recente ontwikkelingen binnen de ouderenzorg te delen!

PDF
Genereer PDF document