App Icoon

Klaar, naar Verenso tijdschrift

In Memoriam: Mariëtte Koster


Mariette-07-2021.jpeg

aios-groep maart 2019, Leiden

Afscheid van Mariëtte Koster

Mariëtte, sociale collega, empathische dokter, leergierige student, sportieve vrouw, optimistisch mens. Waar Mariette ook binnen kwam, ze bracht altijd een positieve sfeer met zich mee. Als de zon die tussen de wolken doorkomt op een regenachtige dag. In onze aios-groep plaatste ze zich nooit erg op de voorgrond, maar met één opmerking kon ze ineens volledig raak uit de hoek komen en alles in (een ander) perspectief plaatsen.

Na wat twijfels of ze wel op de juiste plek zat, koos ze ervoor om de opleiding tot specialist ouderengeneeskunde vol overgave voort te zetten. De vastberadenheid en het perfectionisme zijn kenmerken die Mariëtte ook op andere vlakken inzette, waaronder als keepster in het handbalteam. En ondanks al deze (prestatie)drukte kwam er nog een mooie uitdaging bij, namelijk het schrijven van het hoofdstuk 'Essentiële Tremor’ in het boek ‘Kleine Kwalen en alledaagse klachten bij ouderen’. Iets wat ze, samen met een collega-aios, met veel enthousiasme en plezier op een hoog niveau heeft afgewerkt. Verder genoot Mariëtte erg van de buitenlucht en samenzijn met haar vriend en familie, waar zij een heel sterke band mee had. Ze was een alleskunner die zich helemaal had gevonden in het vak van de ouderengeneeskunde en daar niet alleen het hoogst haalbare van zichzelf in verwachtte, maar hier ook intens van kon genieten.

Op 11 augustus j.l. zijn wij, op veel te jonge leeftijd, een Bikkel verloren. Een Bikkel met de hoofdletter B, die ook in haar ziekteperiode bleef volhouden tot het echt niet anders meer kon. Een zeer getalenteerd aios ouderengeneeskunde die het vak zoveel goeds te brengen had. Een fantastische collega op wie je altijd kon rekenen en bovenal een ontzettend lief mens.

Je stoel is te leeg, Mariëtte, en ons ZOOM-scherm te klein. Wat missen wij je enorm… Dankjewel voor de enorme inspiratiebron die je voor ons bent geweest en altijd zult blijven.

We zullen je niet vergeten
Al draait de wereld door
Wij zullen altijd weten
Dat jij er was en waarvoor

Wij wensen Timo, je ouders en zusje en al je andere geliefden alle kracht toe met het verwerken van dit grote verlies. 

De wens van Mariëtte was om, in plaats van bloemen, een donatie te doen aan het KWF om meer onderzoek naar melanomen mogelijk te maken. Doneren kan nog steeds via deze QR-code:

 QR-code.png

Auteur

  • Daphne Ruiter, aios ouderengeneeskunde
PDF
Genereer PDF document