12 april 2022

Bijeenkomst 17 mei ‘Hoe bevorder je de naleving van handhygiëne in het verpleeghuis?’

Bijeenkomst 17 mei ‘Hoe bevorder je de naleving van handhygiëne in het verpleeghuis?’

Als onderdeel van het programma ‘Samen werken aan infectiepreventie’ organiseert Verenso dit jaar een aantal themabijeenkomsten. De eerste (online-)bijeenkomst staat in het teken van handhygiëne en wordt gehouden op dinsdag 17 mei van 15:30 tot 17:00 uur. Meld je via deze link aan voor de bijeenkomst! Aanmelden kan tot uiterlijk woensdag 11 mei.

In deze bijeenkomst vertelt Anja Haenen (onderzoeker en deskundige infectiepreventie, RIVM) over de inzichten uit recent onderzoek uitgevoerd naar de naleving van handhygiëne in de verpleeghuiszorg. Hierbij wordt nader ingegaan op de factoren die hierop een belangrijke invloed hebben.

Vervolgens maakt Charlotte Michels (deskundige infectiepreventie) de vertaalslag naar de praktijk. Hierbij ligt de focus op de samenwerking op de werkvloer in de naleving van handhygiëne. Er wordt verder ingegaan op hoe de specialist ouderengeneeskunde en deskundige infectiepreventie optimaal kunnen samenwerken op dit thema.

In het laatste deel van de bijeenkomst bespreek je met een klein groepje de knelpunten die jullie zelf ervaren rondom handhygiëne in de eigen organisatie. Door elkaar tips te geven en ervaringen te delen krijg je input om een oplossing te vinden.

Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar dus vol is vol. Accreditatie is aangevraagd voor specialisten ouderengeneeskunde (ABC1).

Meer informatie via info@verenso.nl

Naar nieuwsoverzicht