6 december 2022

Uitnodiging SNIV dag 17 januari 2023

Het SNIV (Surveillance Netwerk Infectieziekten in Verpleeghuizen) organiseert op 17 januari 2023 een SNIV-dag over surveillance van infecties, infectiepreventie en het gebruik van antibiotica in verpleeghuizen. De dag is gratis en er wordt accreditatie aangevraagd voor specialisten ouderen geneeskunde, verpleegkundig specialisten, deskundige infectiepreventie en arts-microbiologen.

De dag bestaat uit twee delen: de ochtend is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in surveillance van infecties, infectiepreventie en het gebruik van antibiotica in verpleeghuizen en de middag is bedoeld voor deelnemers van SNIV.

Het ochtendprogramma begint om 10 uur en is zowel online als fysiek bij te wonen. Het middagprogramma begint na de lunch om 14 uur en eindigt rond 16 uur en is bedoeld voor SNIV-deelnemers, en is alleen fysiek te volgen.

Aanmelden kan via deze link tot 19 december 2022!

In de ochtend komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Rioolwatersurveillance
  • Uitbraken van BRMO in verpleeghuizen gemeld bij het SO-ZI/AMR (Signaleringsoverleg Zorginstellingen en Antimicrobiële Resistentie)
  • Resistentie bij schimmels
  • Surveillance van antibiotica resistentie
  • Automatisering van surveillance van infecties

In de middag worden er na de lunch een aantal workshops aangeboden die zoals gezegd, alleen toegankelijk zijn voor SNIV-deelnemers. Bekijk voor de verdere informatie over de inhoud van deze workshops de uitnodiging van SNIV.

 

Naar nieuwsoverzicht