10 mei 2022

Bijeenkomst ‘Infectiepreventie: veiligheid vs kwaliteit van leven’ op 21 juni

Bijeenkomst ‘Infectiepreventie: veiligheid vs kwaliteit van leven’ op 21 juni

Als onderdeel van het programma ‘Samen werken aan infectiepreventie’ organiseert Verenso dit jaar een aantal themabijeenkomsten. De tweede online-bijeenkomst staat in het teken van de balans tussen veiligheid en kwaliteit van leven. De bijeenkomst wordt op dinsdag 21 juni gehouden van 15:30 tot 17:00 uur. Meld je via deze link aan voor de bijeenkomst! Aanmelden kan tot uiterlijk maandag 20 juni.

In deze bijeenkomst spreken Amy van Doormaal (GZ-psycholoog) en Mirjam Bezemer (specialist ouderengeneeskunde) over de balans tussen veiligheid en kwaliteit van leven rondom infectiepreventie. Door de COVID-19 pandemie ligt nog vers op het netvlies hoe bepaalde maatregelen vergaande emotionele gevolgen hadden voor verpleeghuisbewoners en hun naasten. Ook richtlijnen over andere infectieziekten beschrijven maatregelen die grote psychologische impact kunnen hebben. In hoeverre is het instellen van zulke maatregelen om de veiligheid van de cliënt te verbeteren proportioneel, wanneer de kwaliteit van leven erdoor verslechtert? In deze bijeenkomst worden deze beide perspectieven uitgelicht, en word je meegenomen in de afwegingen die rondom deze balans gemaakt kunnen worden.

In het tweede deel van de bijeenkomst bespreek je met een klein groepje de knelpunten die jullie zelf ervaren rondom de balans tussen veiligheid en kwaliteit van leven in jouw organisatie. Door elkaar tips te geven en ervaringen te delen krijg je input om een oplossing te vinden.

Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar dus vol is vol. Accreditatie is aangevraagd voor specialisten ouderengeneeskunde (ABC1).

Ook kun je je nog inschrijven voor de bijeenkomst op 17 mei over de naleving van handhygiëne via deze link. In het najaar worden er nog een aantal bijeenkomsten georganiseerd. Zodra de invulling hiervan bekend is, zullen we je daarover informeren!

Meer informatie via info@verenso.nl

 

Naar nieuwsoverzicht