20 juni 2023

Wil jij het infectiepreventiebeleid van jouw organisatie met ons delen?

Wil jij het infectiepreventiebeleid van jouw organisatie met ons delen?

Aan welke randvoorwaarden moet mijn organisatie voldoen voor effectieve infectiepreventie? En hoe ziet een goed infectiepreventiebeleid eruit? Allebei relevante vragen voor het behalen van een effectieve infectiepreventie. Een document waar al deze vragen in worden beantwoord is echter momenteel nog niet beschikbaar. Daarom wordt in het kader van het programma ‘Samenwerken aan infectiepreventie’ een handboek infectiepreventie ontwikkeld. Dit doen wij in samenwerking met ActiZ, Vilans/WOL, V&VN en VHIG.

Het handboek heeft als doel organisaties handvatten te bieden voor het opstellen van een adequaat infectiepreventiebeleid. Het uiteindelijke doel is het bijdragen aan effectieve infectiepreventie door héél Nederland. We werken immers samen aan infectiepreventie! Dus, heeft jouw organisatie een adequaat infectiepreventiebeleid? Of heb je andere tips? Stuur ze op! De voorbeelden worden gecombineerd tot een algemeen infectiepreventiebeleid waar iedereen gebruik van kan maken. 

Waar kan ik ons document naartoe sturen?

Je kunt het document verzenden naar mbertens@verenso.nl. Het document wordt enkel gebruikt als voorbeeld en wordt niet gedeeld met derden. Graag vragen wij jullie het uiterlijk 15 juli op te sturen.

Nog vragen? Bij vragen kun je contact op nemen met Merel Bertens, projectmedewerker van het SWIPE-project. (mbertens@verenso.nl)

Naar nieuwsoverzicht