24 april 2024

Aanmelding masterclass medisch leiderschap op 6 en 27 november geopend

Aanmelding masterclass medisch leiderschap op 6 en 27 november geopend

De NVAVG en Verenso trekken in 2024 samen op in de organisatie van de masterclass medisch leiderschap in samenwerking met My-doc. De masterclass bestaat uit twee dagdelen en zal op het Verenso kantoor in Utrecht plaatsvinden.

De masterclass richt zich op artsen VG en specialisten ouderengeneeskunde die zich op het gebied van medisch leiderschap verder willen ontwikkelen. Na deze praktijkgerichte masterclass heb je zeer relevante competenties uitgebreid en meer zicht op je eigen leiderschapsstijl. Kernbegrippen als persoonlijk leiderschap, positionering, profilering, managementtaal, communicatie met directie en bestuur, uitspreken, aanspreken en teamdynamiek staan hierbij centraal. 

Trainers van My-doc verzorgen deze geaccrediteerde masterclasses die een aantrekkelijke mix van theorie en praktijk, inspirerende praktijkvoorbeelden en ruimte voor eigen inbreng bieden. De vorm zorgt voor een wisselwerking tussen praktijk, theorie en toepassing. Per onderwerp is de opbouw als volgt: 

  • inleiding in het thema;
  • theoretische beschouwing: kennis en inzicht in het thema;
  • praktische beschouwing: theorie vertalen naar de praktijk van de specialist ouderengeneeskunde zodat deze handvatten krijgt voor de dagelijkse praktijk;
  • van kennis naar actie: oefenen met de praktische handvatten. 
Wanneer

Dagdeel 1: Woensdag 6 november 2024
Dagdeel 2: Woensdag 27 november 2024 
Tijd: 12:45-17.00 uur
Locatie: Utrecht 
Kosten: lid – € 486,84 incl. BTW  | niet lid - € 556,22 incl. BTW

Aanmelden Verenso/NVAVG lid      Aanmelden Verenso/NVAVG niet-lid 

Note: bij de betaling s.v.p. aanvinken: iDeal Masterclass medisch leiderschap.

Beter grip op je vak 

Maatschappelijke uitdagingen in de langdurige zorg als gevolg van bijvoorbeeld de dubbele vergrijzing, personeelstekorten en toenemende zorgcomplexiteit leiden ertoe dat artsen steeds meer worden uitgedaagd om leiderschap te tonen in een veranderend zorglandschap. Het is noodzakelijk om als specialist actief mee te denken over de organisatie van zorg binnen de zorgorganisatie. Dit geldt zeker niet alleen voor medisch managers, maar inspraak en zeggenschap zijn voor iedere arts belangrijke thema’s. Een visie ontwikkelen vanuit eigen professionaliteit leidt tot cruciale invloed op de kwaliteit van zorg. Hiervoor is het van belang dat de specialist proactief en vanuit eigen kracht het gesprek aangaat met het bestuur, management en andere zorgdisciplines. 

Trainers 

Bart van Lange is specialist ouderengeneeskunde en werkzaam bij My-doc. Hij werkt bij verschillende organisaties als specialist ouderengeneeskunde en ondersteunt de vakgroep in hun gewenste verandertraject.  

Joyce Kusters is werkzaam bij My-doc als adviseur en trainer. Ze werkt samen met teams en organisaties binnen de ouderengeneeskunde aan het vergroten van de professionele kracht. Vanuit deze rol kent ze de ervaringen binnen het werkveld.

Eerdere ervaringen

Verenso en My-doc hebben al eerder de handen ineengeslagen en een masterclass medisch leiderschap georganiseerd, welke goed gewaardeerd werd. We zien het als meerwaarde om de masterclass medisch leiderschap gezamenlijk te gaan organiseren en interdisciplinair te gaan samenwerken op dit overkoepelende thema.

Wil jij weten hoe eerdere edities van deze masterclass zijn ervaren? Lees het hier: Medisch leiderschap: meer inzicht en slagkracht.

Overig 
  • De masterclass is geaccrediteerd voor 8 punten.
  • Het aantal deelnemers per masterclass is minimaal 12 en maximaal 16.
  • Bespreek met je werkgever of (een deel van) de masterclass vergoed wordt.
  • Bij onvoldoende inschrijvingen gaat de masterclass niet door.

Meer informatie:  Elien Oosterwegel (Verenso) / Kim Helbers (NVAVG).

 

Naar nieuwsoverzicht