2 april 2019

E-learning modules infectieziekten beschikbaar

Verenso heeft e-learning modules laten ontwikkelen bij de Verenso-richtlijn Lage luchtweginfecties (LLWI) en de WIP-richtlijn Bijzonder Resistente Micro-organisme (BRMO). Jobje Haaijman, specialist ouderengeneeskunde, is auteur van deze e-learning modules. De modules zijn specifiek voor specialisten ouderengeneeskunde en bieden ondersteuning bij de implementatie van de richtlijnen. Inmiddels zijn de modules voor LLWI en BRMO geaccrediteerd en gepubliceerd in de online leeromgeving die hiervoor is ingericht.

Daarnaast wordt er een e-learning module ontwikkeld bij de Verenso-richtlijn Urineweginfecties (UWI). De module voor UWI is op dit moment in de laatste fase van ontwikkeling en zal naar verwachting voor de zomer aan de leeromgeving worden toegevoegd. De e-learning modules worden ontwikkeld door Bohn Stafleu van Loghum (BSL) in opdracht van Verenso en als onderdeel van het programma ‘Aanpak van antibioticaresistentie in verpleeghuizen’.

Om toegang te krijgen tot de e-learning heeft u eenmalig een unieke activatiecode nodig waarmee een account kan worden aangemaakt voor de leeromgeving. Aanmaken van een account is nodig zodat, bij het met goed gevolg afleggen van de toets, bij de e-learning de accreditatiepunten automatisch worden toegekend.

N.B. de activatiecode is dus niet door te geven! Als u een account heeft kunt u de online leeromgeving bereiken via de desbetreffende richtlijn (onder het kopje ‘aanverwante producten’) in de Verenso Richtlijnendatabase.

Voor de activatiecode en verdere uitleg over de aanmelding voor de e-learning stuurt u een e-mail naar ABR@verenso.nl onder vermelding van ‘e-learning’. U ontvangt dan een e-mail met een activatiecode en een instructie hoe toegang te krijgen tot de leeromgeving en hoe een account kan worden aangemaakt.

Voor vragen kunt u een e-mail sturen naar ABR@verenso.nl.

Naar nieuwsoverzicht