12 juni 2019

Meer artsen kiezen voor specialisatie ouderengeneeskunde

In september starten 74 aios in de opleiding tot specialist ouderengeneeskunde. Dat brengt het totaal aantal ingestroomde aios in 2019 op 126. Dit is het hoogste aantal ingestroomde aios sinds vele jaren. Deze groei is nodig om goede zorg te garanderen voor de groeiende groep kwetsbare ouderen.

Instroom.png


Het percentage kandidaten dat door de selectie is gekomen, ligt dit jaar veel hoger dan voorgaande jaren, terwijl de selectiecriteria gelijk zijn gebleven. Voor 2020 zijn er 186 opleidingsplaatsen beschikbaar. Dit vraagt om nog meer artsen die kiezen voor de specialisatie ouderengeneeskunde.

Specialisten ouderengeneeskunde kijken naar de patiënt in zijn totaliteit. Meestal zijn dat kwetsbare ouderen met dementie of complexe chronische aandoeningen, maar soms ook jongere patiënten. Specialisten ouderengeneeskunde voeren de regie over hun multidisciplinaire zorg. Zij werken samen met (para)medici en zorgprofessionals. Je vindt ze in verpleeghuizen maar steeds vaker ook in de eerstelijn.

Interesse in de opleiding tot specialist ouderengeneeskunde?

Ben je basisarts of coschapper en wil je je (verder) specialiseren? Los je graag complexe medische vraagstukken op en zoek je dynamiek in je werk? En hou je van het regisseren van multidisciplinaire zorg? Dan is het specialisme ouderengeneeskunde misschien ook iets voor jou! Loop een dagje mee met een specialist ouderengeneeskunde (in opleiding) of kom naar een informatiebijeenkomst. Kijk op www.ouderengeneeskunde.nu voor informatie en sollicitatie.

 

Naar nieuwsoverzicht