5 december 2019

Verenso-leden benoemen nieuwe bestuurders en toezichthouders

De leden van Verenso, vereniging van specialisten ouderengeneeskunde, benoemden  tijdens hun Algemene Ledenvergadering twee nieuwe bestuursleden en twee nieuwe toezichthouders. Het bestuur van Verenso is met twee personen uitgebreid naar een bestuur van drie personen. De huidige bestuursvoorzitter Nienke Nieuwenhuizen werd herbenoemd. De nieuwe bestuursleden zijn: Lotje Oosterbaan voor de portefeuille Kwaliteit en Mathieu Prevoo voor de portefeuille Wetenschap en Opleiding. Ook de raad van toezicht wordt uitgebreid met twee nieuwe leden: Frans Crul en Boele Olthof, specialisten in respectievelijk politiek en financiën. Bestuursvoorzitter Nienke Nieuwenhuizen: “Deze uitbreidingen passen bij de professionalisering van onze verenigingsstructuur.”

Drs. L.J. (Lotje) Oosterbaan wordt bestuurder Kwaliteit

Lotje Oosterbaan is sinds 2017 specialist ouderengeneeskunde en werkzaam bij Amaris. Zij is zowel werkzaam in het verpleeghuis als in de eerstelijn. Tijdens haar tijd als aios was zij al actief in organisaties en besturen. Zo is zij ambassadeur voor het vak ouderengeneeskunde bij SOON, om meer mensen te werven voor de opleiding tot specialist ouderengeneeskunde. En ze was actief als regio-bestuurder in regio ’t Gooi. Bestuursvoorzitter Nienke Nieuwenhuizen:”Lotje wil zich graag inzetten voor de voortdurende professionalisering van het vak. Zij heeft daarbij een bijzondere belangstelling voor kwaliteit. Wij verwachten dat zij een gedreven bestuurder kwaliteit zal zijn voor Verenso en een herkenbaar aanspreekpunt voor onze jonge leden en aios.”

Drs. M.A.L.M. (Mathieu) Prevoo wordt bestuurder Wetenschap en Opleiding

Mathieu Prevoo is sinds 1989 specialist ouderengeneeskunde en sinds 2010 kaderarts psychogeriatrie. Hij werkt in Zuyderland Zorgcentra Sittard-Echt waar hij de PG-plus-afdelingen runt en als consulent-arts voor de eerstelijn actief is. Daarnaast is hij werkzaam als opleider en als huisartsdocent/docent basiscurriculum aan de faculteit geneeskunde van de Universiteit Maastricht. Bestuursvoorzitter Nienke Nieuwenhuizen: “Mathieu vindt zijn motivatie vooral in vernieuwings-initiatieven binnen de ouderengeneeskunde en van het enthousiasmeren van aanstormend artsentalent binnen het vak. Sinds 2018 is hij lid van de raad van toezicht van Verenso. Met veel plezier maakt hij nu de overstap naar het bestuur van Verenso. Met zijn ervaring en netwerk in het opleidingsveld, verwachten wij dat hij Verenso goed zal vertegenwoordigen als bestuurder Wetenschap en Opleiding.”

Mr. F.B.C. (Frans) Crul wordt toezichthouder portefeuille Politiek

Frans Crul was jarenlang actief voor ING Nederland. In zijn laatste functie was hij director general en public affairs ING Nederland. In die rol was hij dagelijks bezig met de lobby voor ING. Frans heeft de commissarissencyclus van Nijenrode Business University succesvol afgerond. Frans kan, door zijn ervaring in lobby en media, politiekgevoelige organisaties als Verenso goed vertegenwoordigen.

Mr. B. (Boele) Olthof wordt toezichthouder portefeuille Financiën

Boele Olthof was jarenlang actief voor ING Bank. In zijn laatste functie was hij managing director bij ING Corporate Lending. In die rol was hij verantwoordelijk voor een team professionals en voor het structureren, arrangeren en de executie van complexe financieringstransacties voor corporate klanten. Boele heeft bovendien ervaring als toezichthouder en heeft het Erasmus programma voor commissarissen en toezichthouders succesvol afgerond. Boele stelt graag zowel zijn financiële als HR en toezichthoudende expertise beschikbaar aan Verenso in de rol van toezichthouder met de portefeuille financiën.

 

Naar nieuwsoverzicht