14 januari 2020

Eenvoudig meten, aanleveren en terugkoppelen indicatoren basisveiligheid verpleeghuiszorg

In de periode 1 januari t/m 29 februari 2020 vindt de meting van de indicatoren basisveiligheid van het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg over verslagjaar 2019 plaats. Deze indicatoren, inclusief een aantal algemene achtergrondgegevens van uw bewoners, kunt u tussen 3 en 28 februari 2020 op een gebruiksvriendelijke manier meten met de module ‘Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg’ van de Landelijke Prevalentiemeting Zorgkwaliteit (LPZ).

Gebruik van de module biedt uw organisatie de mogelijkheid om de (door u gekozen) indicatoren basisveiligheid te meten en (indien u dit wenst) automatisch aan te leveren aan het ODB van Zorginstituut Nederland. De gegevens voor de meting kunt u zowel uploaden uit uw elektronische dossiers als ter plekke bij de bewoner meten en in het systeem van de LPZ invoeren.

Deze resultaten vormen een uitstekende basis voor de leer- en verbetercyclus binnen teams. Na het aanleveren van de gegevens ontvangt u een overzichtelijke digitale terugkoppeling van uw resultaten voor teams/afdelingen. Daarnaast ontvangt u een terugkoppeling op locatieniveau en organisatieniveau. Tevens kunt u uw uitkomsten benchmarken met de geaggregeerde resultaten van alle andere deelnemers. De huidige werkwijze is afgestemd met de stuurgroep Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg.

Voor deelname aan deze module ‘Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg’ wordt een bijdrage van € 400 per locatie gevraagd. Daarnaast kunt u, indien gewenst, tegen betaling ook deelnemen aan de andere modules binnen de LPZ (decubitus, incontinentie, ondervoeding, middelen en maatregelen rond vrijheid, vallen en pijn).

Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

Naar nieuwsoverzicht