18 december 2020

Kamerbrief met eerste gegevens planning vaccinatie zorgpersoneel (Pfizer)

Via een kamerbrief informeerde de minister gisteren de kamer over de planning met betrekking tot de COVID-19-vaccinaties. Aangegeven wordt dat op maandag 4 januari de eerste uitnodigingen zullen worden verstuurd aan de groep die als eerste op de planning staat om te worden gevaccineerd.

Dat zijn onder andere de medewerkers uit de verpleeghuizen. Op 8 januari wordt de eerste vaccinatie gezet en vanaf maandag 18 januari vindt het vaccineren plaats op 25 centrale locaties in het land. Voor die tijd is nog wel goedkeuring van de EMA nodig. Op 24 december wordt vervolgens de concept richtlijn 'Uitvoering COVID-19-vaccinatie voor professionals' verwacht van het RIVM. Hierin worden onder meer de werking en bijwerkingen van Pfizer meegenomen.

Moderna

Met betrekking tot Moderna bereikt ons het bericht dat de EMA heeft aangegeven op 6 januari bijeen te komen om Moderna te evalueren en indien mogelijk de goedkeuring af te ronden. In de huidige vaccinatiestrategie is Moderna het vaccin dat het Kabinet beschikbaar wil stellen voor het vaccineren van onder andere de bewoners van de verpleeghuizen. Op maandag 21 december verwachten we nog een uitgebreidere kamerbrief waarin de planning verder wordt uitgewerkt. Wij zullen u hier uiteraard van op de hoogte houden.

Zie voor meer informatie onze webpagina over COVID-19 vaccinaties

Naar nieuwsoverzicht