25 augustus 2020

Subsidie voor e-health toepassingen voor kwetsbare patiënten thuis

We willen zorgverleners graag attenderen op de mogelijkheid om subsidie aan te vragen voor het opschalen van e-health toepassingen. De Stimuleringsregeling e-health Thuis (SET) van ZonMw en Life Sciences and Health (LSH) is bedoeld voor ondersteuning en zorg van thuiswonende ouderen, mensen met een chronische ziekte of beperking. Of ter ondersteuning van een mantelzorger. Denk bijvoorbeeld aan valsensoren of medicatie dispensing. Met de subsidie wordt gezorgd dat e-health beter en meer wordt gebruikt én ouderen en mensen met een (risico op) chronische ziekte of beperking met een grotere kwaliteit van leven langer thuis kunnen wonen.

Zorg heeft behoefte aan zorg op afstand

Op dit moment staat de zorg erg onder druk door het COVID-19 virus. Er is weinig tijd en capaciteit om goede zorg te verlenen. Door gebruik te maken van digitale toepassingen in de zorg worden zorgmedewerkers ontlast en kunnen cliënten langer thuis wonen.

Het verhaal (inclusief video) van Mirthe
"Zorg op afstand betekent voor de klant meer vrijheid. Daarnaast werken zorgmedewerkers efficiënter."

Gratis webinar over SET: 10 september

Health Valley en ZonMw organiseren samen een webinar. Tijdens dit online event wordt toegelicht wat SET is, wat de voordelen van de regeling zijn en hoe u een aanvraag samen met uw zorginkoper indient. Kijk voor meer informatie op de website van ZonMW.

Voorbeelden e-health toepassingen

E-health toepassingen kunnen ouderen en mensen met een (risico op) chronische ziekte of beperking helpen. Door gebruik te maken van deze digitale toepassingen zorgen we er samen voor dat deze mensen met een grotere kwaliteit van leven langer thuis kunnen wonen. Zie ook website ZonMW.

Meer informatie: Yvonne Lensink

 

Naar nieuwsoverzicht