17 april 2020

Telefonische Supporthelpdesk Ouderengeneeskunde voor en door specialisten ouderengeneeskunde

Om (vakgroepen van) specialisten ouderengeneeskunde te ondersteunen die door COVID-19 overbelast (dreigen te) raken, hebben ActiZ, Verenso en ANW Nederland het initiatief genomen om een Supporthelpdesk Ouderengeneeskunde (SHD) op te richten. De Supporthelpdesk Ouderengeneeskunde wordt na een succesvolle pilotfase in een deel van Brabant vandaag beschikbaar voor de regio’s Brabant, Rotterdam, Amsterdam en Zwolle. Zorgorganisaties in deze regio’s ontvangen hierover een bericht van ActiZ met meer informatie waaronder het specifieke telefoonnummer.

Deze Supporthelpdesk, die wordt gefinancierd door VWS, biedt 24/7 telefonische ondersteuning door het bieden van tijdelijke overname van supervisie en mentale support aan de voorwacht die wordt uitgevoerd door de eigen zorgorganisaties. De telefonische helpdesk wordt bemand door allround specialisten ouderengeneeskunde met ervaring in het geven van supervisie, palliatieve zorg en die kennis hebben van vraagstukken rond COVID-19.

Wilt u gebruik maken van de diensten van de Supporthelpdesk Ouderengeneeskunde of heeft u andersom interesse om zelf een bijdrage te leveren aan de Supporthelpdesk? In beide situaties kunt u contact opnemen met Verenso: Corinne de Ruiter of Lauri Faas.

Als een situatie van overbelasting door COVID-19 dreigt maar u niet werkt binnen de regio’s Brabant, Amsterdam, Rotterdam, Zwolle (in dat geval heeft uw zorginstelling geen brief ontvangen), dan kunt u dit wel alvast via Verenso melden bij Corinne de Ruiter of Lauri Faas.

Naar nieuwsoverzicht