21 juni 2021

Nauwere samenwerking tussen VASON en Verenso

Nauwere samenwerking tussen VASON en Verenso

Het bestuur van VASON, de vereniging voor artsen in opleiding tot specialist ouderengeneeskunde, zal vanaf heden worden ondersteund door Verenso. Tot nu toe lag die rol bij de SBOH, werkgever van artsen in opleiding. VASON gaf aan graag naast de secretariële ondersteuning ook gebruik te willen maken van beleidsmatige ondersteuning. De verbinding tussen VASON en Verenso was snel gelegd.

 

“Een mooie kans om als beide verenigingen intensiever te gaan samenwerken”, zegt Jacqueline de Groot, voorzitter van Verenso. “De aios van nu zijn de specialisten ouderengeneeskunde van de toekomst. Het is belangrijk ze intensiever te betrekken bij wat er in het vak gebeurt. Dit is daartoe een goede mogelijkheid”, vervolgt Jacqueline. VASON ziet ook kansen. “Dit is een kans om van elkaar te leren op het vlak van professionalisering van de vereniging. Ook is het een mogelijkheid om het geluid van de aios beter te laten horen. Als er bij Verenso bijvoorbeeld behoefte is aan aios om mee te denken in een richtlijn, dan krijgen we dat nu sneller mee”, vult voorzitter van VASON Stacy de Ruiter aan.

Verenso en VASON zien uit naar de intensievere samenwerking. En VASON dankt de SBOH voor de ondersteuning die zij de afgelopen jaren aan het bestuur heeft verleend. 

Naar nieuwsoverzicht