16 april 2021

Start permanente veegronde

In week 18/19 vindt de tweede vaccinatie van de veegronde plaats. Na deze veegronde start de zogenaamde permanente veegronde. In de permanente veegronde komt er gelegenheid om op regelmatige basis flacons te bestellen voor (nieuwe) patiënten die nog niet of deels zijn gevaccineerd. De verwachting is dat deze permanente veegronde rond half mei gaat starten.

Eerder berichtten we jullie dat de uitvoering van de permanente veegronde zou worden uitgevoerd door Thuisvaccinatie. Inmiddels is bekend dat er twee routes komen. De ene route loopt via de SNPG waarbij de werkwijze vergelijkbaar is met de werkwijze van de afgelopen vaccinatierondes.

De andere route loopt via Thuisvaccinatie. Hierbij vindt de bestelling en het daadwerkelijk vaccineren plaats via en door Thuisvaccinatie.

Om spillage zoveel mogelijk te voorkomen kan de SNPG-route voornamelijk gebruikt worden voor het vaccineren van grotere aantallen patiënten. Dit kan ook worden bereikt door het (regionaal) clusteren van patiënten. SNPG biedt tweemaal per maand de mogelijkheid om te bestellen. Voor kleinere aantallen kan de route van thuisvaccinatie worden gebruikt. Thuisvaccinatie werkt met mobiele vaccinatieteams die vanuit centrale coördinatie in heel Nederland de veegrondes organiseren. Er kan besteld gaan worden via een emailadres.

Op dit moment is het RIVM in samenspraak met de stakeholders de werkwijze van de permanente veegronde aan het uitwerken. Eind april/begin mei komt de werkinstructie van het RIVM dan beschikbaar.

Meer informatie: Else Poot

Naar nieuwsoverzicht