1 november 2022

Amnon Weinberg in video Zorgstandaard Dementie

Tijdens het Nationaal Dementie Congres heeft onder andere specialist ouderengeneeskunde Amnon Weinberg uitleg gegeven over de betekenis en de uitvoering van de Zorgstandaard Dementie (ZSD). Klik hier om de video te bekijken.

De implementatie van de Zorgstandaard Dementie (2020) wordt landelijk en regionaal opgepakt. Verenso neemt deel aan de kerngroep samen met Dementie Netwerk Nederland (DNN), Zorgverzekeraars Nederland, ActiZ en V&VN. De trekker van de implementatie is DNN. In de afgelopen periode is door de kerngroep een werkplan gemaakt. Hierin worden drie sporen beschreven: 

  • Uitvoeren van scans door de dementie netwerken om hun netwerk te verstevigen en invulling te geven aan regionale implementatie van de Zorgstandaard Dementie.
  • Regionale leer-werkbijeenkomsten, voor alle hulpverleners en domein overstijgend
  • Individuele regionale adviestrajecten. 

Voor ons als specialisten ouderengeneeskunde is dit project een goede mogelijkheid om ons te profileren en positioneren op de gehele ‘reis van mensen met dementie en hun naasten’. In het verlengde daarvan geldt dat natuurlijk voor alle kwetsbare ouderen. Dat vraagt om een proactieve samenwerkingsopstelling ‘over de muren’ naar elkaar en vandaar uit naar het netwerk. Onze integrale expertise op inhoud en samenwerkingsprocessen is noodzakelijk voor de implementatie van de ZSD. 

Vanuit Verenso zullen we jullie regelmatig informeren over de voortgang en de ervaringen die in de diverse regio’s opgedaan worden. De ZSD staat voor samen leren en ontwikkelen.   

Meer informatie: Amnon Weinberg

 

Naar nieuwsoverzicht