20 juni 2022

COVID-19-vaccinatie: levering van Comirnaty kant-en-klaar

COVID-19-vaccinatie: levering van Comirnaty kant-en-klaar

Bij bestelling van COVID-19-vaccins ontvangen instellingen met medische dienst vanaf 27 juni voorlopig vaccins van Comirnaty (Pfizer/BioNTech grijze dop) als kant-en-klaar product. Dit houdt in dat voor gebruik van het vaccin Comirnaty (met grijze dop) niet meer eerst natriumchloride wordt toegevoegd. De dosis kan direct opgetrokken worden uit de flacon, waarbij je 0,3 ml optrekt en toedient.

Daarnaast zijn er nog twee belangrijke wijzigingen ten opzichte van de flacons met paarse dop. De flacons met grijze dop kunnen 10 weken ongeopend bewaard blijven op 2-8 graden Celsius en vervoerd worden tussen locaties. Tussen de 8 en 30 graden is het vaccin 12 uur houdbaar wanneer de flacon aangeprikt is, en 24 uur wanneer de flacon onaangebroken is. Daarnaast is er voor gebruik geen optrekspuit meer nodig. Alleen een toedienspuit en -naald en optreknaald zijn nodig. Wanneer het vaccin via de RIVM-bestelapplicatie wordt besteld worden de juiste bijproducten direct geselecteerd, zodat je altijd de juiste materialen hebt.

De doosjes worden enkel in verpakking van 10 flacons (60 doses) geleverd. Wegens de langere houdbaarheid van 10 weken kunnen flacons ook gebruikt worden in latere vaccinatierondes. Let hierbij wel op het oranje etiket met expiratiedatum op de verpakking voor de maximale houdbaarheid na ontdooien, deze kan namelijk afwijken van de datum die op de flacon staat.

Voor de levering van het vaccin maakt het niet uit of deze besteld wordt via SNPG of via de RIVM-bestelapplicatie.

Bij vragen kan er contact worden opgenomen met support.lcc@rivm.nl.

 

Naar nieuwsoverzicht