24 januari 2022

COVID-webinar: anti-virale medicatie, thuisbehandeling en omikronvariant

COVID-webinar: anti-virale medicatie, thuisbehandeling en omikronvariant

Op woensdag 26 januari om 20:00 uur faciliteren de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV), het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) en het RIVM in samenwerking met onze samenwerkingspartner MedischeScholing.nl een gratis, geaccrediteerd COVID-webinar voor zorgprofessionals. Thema’s die besproken worden zijn de omikronvariant, anti-virale medicatie en thuisbehandeling.

Welke vragen heb je?

Om zo goed mogelijk te monitoren wat er speelt in de praktijk tijdens de coronacrisis, wordt er gewerkt met een vragensysteem voorafgaand aan ieder webinar. Je kunt hier prangende vragen achterlaten, vragen van collega’s liken of juist reageren. Zodoende weet men welke vragen het meeste leven en in welke zwaarte. Dit is niet alleen voor het webinar, maar ook voor de beleidsmakers noodzakelijk om snel in te kunnen spelen op de vragen vanuit het werkveld.

Zo werkt het vragensysteem
  • Log in op medischescholing.nl
  • Klik op ‘Inschrijven’ bij het webinar van 26 januari. Dit kan via de homepage van MedischeScholing.nl, het webinar staat hier uitgelicht.
  • Laat jouw vraag achter op het discussieplatform. Bekijk na het stellen van jouw vragen de lijst met vragen die reeds gesteld zijn door collega’s.
  • Klik op het ‘duimpje’ omhoog om een vraag van een collega te ‘liken’.
  • De vragen met de meeste likes worden meegenomen in het webinar.
Praktische informatie
  • Wanneer: woensdag 26 januari 2022 van 20.00 - 21.15 uur
  • Duur: 1 uur en 15 minuten
  • Accreditatie: 1 punt
  • Aan het einde van het webinar moeten inhoudelijke accreditatievragen beantwoord worden, je moet minimaal 70% van de vragen goed beantwoorden om het accreditatiepunt te ontvangen. De accreditatievragen sluiten op 14 februari om 18.00 uur. On demand terugkijken en accreditatie ontvangen kan dus tot en met 14 februari, daarna is alleen de video nog beschikbaar. De accreditatiepunten worden in de maand maart verwerkt door de LHV.
  • Accreditatie buiten ABAN: certificaat van deelname online te downloaden nadat de vragen zijn ingevuld.
Luister je het webinar liever terug als podcast?

De audio van het webinar komt een dag later gratis beschikbaar op de app Medicast. Je kunt de app gratis downloaden voor Android of iOS en inloggen met jouw MedischeScholing account. Je hebt de uitnodigingscode MEDICAST22 nodig. De podcast is niet geaccrediteerd.

 

Naar nieuwsoverzicht