22 februari 2022

Oproep invullen vragenlijst RIVM over vaccinaties aan ouderen

Oproep invullen vragenlijst RIVM over vaccinaties aan ouderen

De huidige COVID-19 pandemie, maar ook de jaarlijks terugkerende griepepidemie laten zien dat vaccins een belangrijke rol hebben in het beschermen tegen infectieziekten. Dit geldt des te meer voor ouderen die vanwege hun leeftijd en/of onderliggend lijden gerekend worden tot de kwetsbare groepen die in aanmerking kunnen komen voor een collectief of individueel vaccinatie-aanbod.

Dit geldt natuurlijk voor meer vaccins dan de voorbeelden hierboven; zo kent men in Nederland de vaccinaties op maat die op individuele indicaties gegeven kunnen worden. Het RIVM kan zich voorstellen dat specialisten ouderengeneeskunde veel vragen krijgen over vaccins van patiënten en collega’s of mede-behandelaren. Zij zijn geïnteresseerd in de vragen die leven en waarvoor je onvoldoende terecht kunt bij de huidige informatievoorziening voor vaccins. Dit om te kijken hoe zij professionals beter kunnen voorzien van informatie over vaccinaties aan ouderen.

Om zo goed mogelijk bij de informatiebehoeften van de specialisten ouderengeneeskunde aan te sluiten, nodigt het RIVM je van harte uit om deel te nemen aan een online vragenlijst (het invullen duurt ongeveer 15 minuten).

Deelnemen kan via: https://vitalresearch.eu/i/VgntvuvUO

In deze vragenlijst wordt onder andere gevraagd naar wie of wat je raadpleegt bij het zoeken naar informatie over vaccins en wat je wensen zijn met betrekking tot de vorm en inhoud van de gewenste informatievoorziening.

Aan het eind de vraag om de vragenlijst verder te verspreiden binnen je professionele netwerk om een zo representatief mogelijk beeld te krijgen van de zorgprofessionals die betrokken zijn bij de zorg voor ouderen (65+).

Privacy en dataverwerking

Een ingevuld e-mailadres en/of naam wordt niet gekoppeld aan je antwoorden en alleen gebruikt voor het versturen van uitnodigingen voor dit onderzoek en vervolgens verwijderd. Deelname aan de vragenlijst is geheel vrijwillig. Antwoorden worden geanonimiseerd. De anonieme data worden 10 jaar bewaard op beveiligde servers van het RIVM.

Dit onderzoek maakt deel uit van het Europese VITAL project (Vaccines and InfecTious diseases in the Ageing popuLation). Het RIVM participeert hierin.

Meer informatie: Manuela Wennekes  (manuela.wennekes@rivm.nl)

 

Naar nieuwsoverzicht