29 november 2022

Terugblik algemene ledenvergadering en congres

Terugblik algemene ledenvergadering en congres


Afgelopen donderdag vond online de algemene ledenvergadering plaats waar o.a. de Dag van de specialist ouderengeneeskunde gevierd werd en er benoemingen plaatsvonden, waarna het Verenso-najaarscongres over Leren van Data van start ging.

Tijdens de algemene ledenvergadering was er na de toelichting op de financiën een terug- en vooruitblik op de activiteiten van Verenso. De begroting 2023 en jaarplan 2023 werden goedgekeurd. Zoals vrijdag in een persbericht is verspreid, werd er een nieuwe bestuurder en een tweetal nieuwe toezichthouders benoemd. Verder was er ruimte om in gesprek te gaan met het bestuur. Want: hoe kunnen we als leden samen vorm geven aan de vereniging? We zijn immers samen Verenso.

Na dit onderdeel hadden we contact met Jacqueline van den Hil, Tweede Kamerlid voor de VVD. Zij lanceerde de eerste Dag van de specialist ouderengeneeskunde. Een dag waarop we vanaf nu jaarlijks extra aandacht willen vragen voor het belangrijke werk van de specialist ouderengeneeskunde. De Dag van de specialist ouderengeneeskunde kreeg die middag al direct aandacht bij Tijd voor MAX op NPO2 (item start 19.31 min.) waar Jacqueline de Groot aan tafel zat om te vertellen over het werk van de specialist ouderengeneeskunde. Ook Jacqueline van den Hil was met dit onderdeel actief in de pers. Op LinkedIn werd de Dag van de specialist ouderengeneeskunde ook veelvuldig gedeeld en besteedde o.a. Skipr, Captise en het RD hier ook aandacht aan.

Het online congres over Leren van Data werd door ruim 500 deelnemers bijgewoond. Er waren verspreid door het middagprogramma vier korte presentaties over recent wetenschappelijk onderzoek. Het project Leren van Data werd uitgebreid toegelicht door Cees Hertogh die presenteerde wat dit omvangrijke project inhoudt, wie er betrokken zijn en wat de eerste zichtbare resultaten uit de peilstations zijn. Robert Verheij vertelde over lerende zorgsystemen, waar binnen de huisartsengeneeskunde al veel ervaring mee op is gedaan. Huisarts Tim Olde Harman gaf een toelichting over spiegelinformatie.

Voor het Register Leren van Data in Verpleeghuizen vind je meer informatie op Register Leren van Data in Verpleeghuizen | Nivel.

 

Naar nieuwsoverzicht