21 juni 2022

Update Integraal Zorgakkoord (IZA) en aankondiging consultatie

IZA moet volgens VWS een antwoord geven op de maatschappelijke opgave: hoe goede toegankelijke zorg te blijven verlenen aan iedereen die dat nodig heeft, met minder zorgverleners. Vanaf april worden gesprekken gevoerd en zijn in totaal zeven werkgroepen samengesteld.

Versterken organisatie van de basiszorg

Verenso is betrokken bij de werkgroep 'Versterken organisatie van de basiszorg'. In deze werkgroep wordt beoogd om afspraken te maken welke stappen worden ondernomen de basiszorg toegankelijk te houden. Het gaat hier onder meer om hoe we zorg voor kwetsbare patiënten die thuis wonen in de toekomst beter kunnen organiseren. Verenso heeft afgelopen week meegelezen met een eerste concept vanuit de werkgroep en gereageerd.

Planning en raadpleging leden

De tijdslijnen de komende maanden zijn kort. Daarom delen we alvast de planning en kondigen aan dat we vanaf 12 juli leden gaan vragen om mee te lezen in het tweede concept. Tot 5 augustus hebben we als Verenso de mogelijkheid om te reageren. Mocht je willen meelezen in de tweede heft van juli, stuur dan een e-mail aan Yvonne Lensink: ylensink@verenso.nl

We houden jullie op de hoogte in de nieuwsbrief.

Meer informatie: Yvonne Lensink

 

Naar nieuwsoverzicht