27 oktober 2022

Vragenlijst attitude ten opzichte van mondzorg

Vragenlijst attitude ten opzichte van mondzorg

Roald Lapré (derde masterjaar van de studie Tandheelkunde) vraagt middels een vragenlijst input van specialisten ouderengeneeskunde over hun attitude ten opzichte van mondzorg. 

De vragenlijst heeft betrekking op kwetsbare ouderen die in een woonzorginstelling/verpleeghuis verblijven. Met de vragenlijst wordt inzicht verkregen in de attitude van (toekomstige) specialisten ouderengeneeskunde en klinisch geriaters met betrekking tot de mondgezondheid van (kwetsbare en zorgafhankelijke) ouderen en de interprofessionele samenwerking met tandartsen en mondhygiënisten.

Naast de vragenlijst wordt een focusgroepbijeenkomst georganiseerd. In de vragenlijst kun je aangeven of je interesse hebt om hieraan deel te nemen. Een datum wordt in overleg vastgesteld.  

De resultaten van de vragenlijst en focusgroepbijeenkomst worden gebruikt voor het opstellen van aanbevelingen voor het, waar nodig, verbeteren van de attitude van specialisten ouderengeneeskunde en klinisch geriaters tegenover mondgezondheid van ouderen en de interprofessionele samenwerking met mondzorgverleners. Specialist ouderengeneeskunde Gert-Jan van der Putten is betrokken bij het onderzoek.

De link naar de online vragenlijst is hier te vinden.

Naar nieuwsoverzicht